Kraamverzorger

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Kraamverzorger?

Een kraamverzorger biedt hulp aan de moeder en het gezin. Ook kan de kraamverzorger de verloskundige helpen tijdens de bevalling. De kraamverzorger zal veel aandacht besteden aan de moeder en de baby en de moeder voorzien van voorlichting, zoals hoe borstvoeding te geven en andere relevante zaken. Ook zal de kraamverzorger hulp in het huishouden bieden. Een kraamverzorger zal ongeveer 8 werkdagen hulp bieden aan het gezin. De werkzaamheden als kraamverzorger moeten gezien worden als belangrijke ondersteunende werkzaamheden, waarbinnen ook het geven van advies een belangrijke rol speelt. Als kraamverzorger werk je over het algemeen met vastgestelde zorgplannen en voer je ook verpleegtechnische handelingen uit.

Lees verder...

Opleiding tot Kraamverzorger

Welke opleiding is nodig om Kraamverzorger te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Kraamverzorger? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Kraamverzorger

Wat is het salaris en tarief van een Kraamverzorger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kraamverzorger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl