Kraamverzorger

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Kraamverzorger?

Een kraamverzorger of kraamverzorgster is gespecialiseerd in het bieden van kraamzorg. Kraamzorg heeft betrekking op de zorg voor, tijdens en na een bevalling van de kraamvrouw inclusief het gezin. Als kraamvrouwen thuis bevallen is het gebruikelijk dat de kraamverzorger tijdens de bevalling al aanwezig is om hulp te kunnen bieden aan de verloskundige. De kraamverzorger zal veel aandacht besteden aan de kraamvrouw en de baby, en de kraamvrouw voorzien van voorlichting, zoals hoe borstvoeding gegeven moet worden en andere relevante zaken. Ook zal de kraamverzorger hulp in het huishouden bieden. Een kraamverzorger zal ongeveer acht werkdagen hulp bieden aan het gezin. De werkzaamheden als kraamverzorger moeten gezien worden als belangrijke ondersteunende werkzaamheden, waarbinnen ook het geven van advies een belangrijke rol speelt. Als kraamverzorger werk je over het algemeen met vastgestelde zorgplannen en voer je ook verpleegtechnische handelingen uit. Andere belangrijke werkzaamheden die toebehoren tot een kraamverzorger is het waarborgen van de hygiëne. Denk hierbij aan het schoonmaken van de badkamer en het toilet, en aan het verschonen van het bed van de kraamvrouw en de baby. Ook het schoonmaken en uitkoken van spenen en flessen en de borstkolf vallen hieronder. In alle gevallen is het controleren en verzorgen van de kraamvrouw en de baby de belangrijkste hoofdtaak van een kraamverzorger.

Lees verder...

Opleiding tot Kraamverzorger

Welke opleiding is nodig om Kraamverzorger te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Kraamverzorger? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Kraamverzorger

Wat is het salaris en tarief van een Kraamverzorger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kraamverzorger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl