Helpende

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Helpende?

Een helpende binnen de zorg kan verschillende werkzaamheden uitvoeren, afhankelijk vanwaar je precies werkzaam bent. Over het algemeen is een helpende verantwoordelijk voor het uitvoeren van verschillende (zorg)taken om cliënten te ondersteunen en te begeleiden. Als helpende stel je meestal zelfstandig een werkplanning op, op basis van een al vastgesteld zorg- of begeleidingsplan. Daarbinnen is het belangrijk om in de gaten te houden wat cliënten nog zelf kunnen en willen doen. Als helpende is het belangrijk om te begrijpen dat cliënten zelf regie voeren over hun eigen leven, voor zover dit nog mogelijk is. De term helpende geeft eigenlijk precies aan wat het beroep inhoudt, namelijk het helpen van cliënten. Het helpen kan per persoon verschillen, omdat iedereen wel ergens specifiek hulp bij kan gebruiken. Een helpende in de zorg is dus een zorgprofessional die ondersteuning biedt aan verschillende cliënten. Denk bijvoorbeeld aan ouderen, gehandicapten, daklozen of aan mensen met psychische problemen. Ook het begeleiden van zieken mensen of mantelzorgers kan tot de verantwoordelijkheid van de helpende behoren. De werkzaamheden van een helpende moeten dus gezien worden als algemene welzijnstaken, die per cliënt kunnen verschillen. Als helpende heb je over het algemeen te maken met cliënten, die sterk afhankelijk zijn van ondersteuningen en begeleiding, omdat het vaak cliënten betreft die deels of volledig niet meer zelfstandig kunnen functioneren. Het beroep helpende moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat een helpende met verschillende soorten cliënten te maken krijgt afhankelijk vanwaar je precies werkzaam bent. Het werken met gehandicapten kan bijvoorbeeld niet zomaar vergeleken worden met het helpen van ouderen. Als helpende heb je over het algemeen met veel verschillende collega's en eventuele medisch specialisten te maken. Ook het assisteren van andere zorgverleners kan tot de werkzaamheden behoren van een helpende.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Helpende

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Helpende

Welke opleiding is nodig om Helpende te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Helpende? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Helpende

Wat is het salaris en tarief van een Helpende? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Helpende in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Helpende

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Helpende bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl