Helpende

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Helpende?

Een helpende binnen de zorg kan verschillende soorten werkzaamheden uitvoeren, afhankelijk van waar de helpende precies werkzaam is. Over het algemeen kunnen we stellen dat het de verantwoordelijkheid is van een helpende om ervoor te zorgen dat cliënten zich prettig voelen op het gebied van gezondheid, wonen en welzijn. Als helpende stel je meestal zelfstandig een werkplanning op, op basis van een al vastgesteld zorg- of begeleidingsplan. Daarbinnen is het belangrijk om in de gaten te houden wat cliënten nog zelf kunnen en willen doen. Daarnaast is het erg belangrijk als helpende om te begrijpen dat cliënten zelf regie voeren over hun eigen leven, voor zover dit nog mogelijk is. De term helpende geeft eigenlijk precies aan wat het beroep inhoudt, namelijk het helpen van cliënten. Het helpen kan per persoon verschillen, omdat iedereen wel ergens specifiek hulp bij kan gebruiken. Een helpende in de zorg is dus iemand die ondersteuning biedt aan verschillende soorten cliënten, zoals aan: ouderen, gehandicapten, daklozen, mensen met psychische problemen, zieken of aan mantelzorgers. De werkzaamheden van een helpende moeten dus gezien worden als algemene welzijnstaken die per cliënt kunnen verschillen. De helpende binnen de zorg is erg belangrijk, omdat een helpende veel te maken zal krijgen met cliënten die niet meer deels of volledig zelfstandig kunnen functioneren. Het beroep helpende moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een helpende met verschillende soorten cliënten te maken kan krijgen afhankelijk van waar een helpende precies werkzaam zal zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Helpende

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Helpende

Welke opleiding is nodig om Helpende te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Helpende? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Helpende

Wat is het salaris en tarief van een Helpende? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Helpende in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl