Opleiding tot Helpende

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau twee
VooropleidingVmbo-diploma, Havo of Vwo
VervolgopleidingVerzorgende IG (Mbo 3)
VervolgopleidingPersoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding helpende zorg & welzijn

De Mbo-opleiding helpende zorg & welzijn moet gezien worden als de basisopleiding binnen de zorg. De opleiding leert je onder andere hoe je zelfstandig huishoudelijk en verzorgend werk moet uitvoeren en hoe je activiteiten kunt organiseren. Ook zal er tijdens deze opleiding veel aandacht zijn voor je communicatieve vaardigheden, omdat je met veel verschillende soorten hulpbehoevende mensen te maken zal krijgen. Het eerste jaar van deze Mbo-opleiding moet gezien worden als een oriënterend jaar, waarbinnen je diverse keren stage zal lopen bij verschillende soorten zorginstellingen zoals kinderdagverblijven, gehandicaptenzorg, revalidatiecentrums en zorgcentrums. Vanaf het tweede jaar zal je binnen deze opleiding een specialisatie moeten kiezen en zal je wederom stage gaan lopen, die gericht is op de gekozen specialisatie. De Mbo-opleiding helpende zorg & welzijn is een praktijkgerichte opleiding, waarbinnen je over het algemeen vier dagen in de week zal werken en één dag in de week naar school zal gaan voor de theorielessen. Op school is er ander andere aandacht voor vakken als Nederlands, rekenen, levensbeschouwelijke vorming en burgerschap, zorg en ondersteuning.

Opleidingsduur en niveau helpende zorg & welzijn

De Mbo-opleiding helpende zorg & welzijn zal maximaal twee jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau twee.

Vervolgopleidingen helpende zorg & welzijn

Na het afronden van de Mbo-opleiding helpende zorg & welzijn niveau twee is het mogelijk om door te groeien tot een passende Mbo-opleiding niveau drie of vier. Een passende vervolgopleiding kan de Mbo-opleiding verzorgende-IG niveau drie zijn, of de Mbo-opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen op niveau vier.

Vooropleiding helpende zorg & welzijn

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding helpende zorg & welzijn niveau twee. Overigens houden de meeste scholen tegenwoordig eerst een intakegesprek, om te bekijken op de opleiding wel bij je past.

Mijnzzp.nl