Orthopedisch technoloog

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Orthopedisch technoloog?

Een orthopedisch technoloog is werkzaam binnen de orthopedische technologie, wat betrekking heeft op het aanmeten, ontwerpen en maken van hulpmiddelen en/of voorzieningen, die mensen helpen in hun zelfredzaamheid. Een orthopedisch technoloog is dan ook gespecialiseerd in het aanmeten van orthopedische hulpmiddelen, zoals een orthese, schoenen, spalken, braces, steunzolen en protheses. Een prothese is nodig om een lichaamsdeel te vervangen na amputatie, zoals een beenprothese of armprothese. Vanzelfsprekend kunnen de oplossingen die een orthopedisch technoloog kan aanbieden variëren van makkelijk tot zeer complex, afhankelijk van de patiënt. Ook de materialen die een orthopedisch technoloog gebruikt variëren per oplossing. De werkzaamheden van een orthopedisch technoloog bestaan dan ook uit het mobiel houden of maken van mensen, zodat ze zelfredzaam worden. Een andere benaming voor een orthopedisch technoloog is soms ook wel orthopedisch instrumentenmaker. Vanzelfsprekend zijn de werkzaamheden van een orthopedisch technoloog aan te merken als zeer specialistische werkzaamheden, die niet zomaar door iedereen uitgevoerd kunnen worden. Ervaring en vakkennis spelen binnen het beroep orthopedisch technoloog dan ook een belangrijke rol. In bijna alle gevallen zal een orthopedisch technoloog te maken krijgen met patiënten waarvoor hulpmiddelen en/of voorzieningen op maat gemaakt moeten worden. Het is niet zo dat een orthopedisch technoloog alleen hulpmiddelen maakt voor mensen die ledematen missen. Een orthopedisch technoloog kan ook te maken krijgen met mensen die extra ondersteuning nodig hebben en met mensen, die een hulpmiddel nodig hebben om bepaalde lichaamsdelen te corrigeren. Hulpmiddelen om mensen extra te ondersteunen noemt men geen prothese maar orthesen. Het is niet zo dat orthopedisch technologen alle hulpmiddelen maken, omdat bijvoorbeeld orthopedische schoenen gemaakt worden door een orthopedisch schoenmaker.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Orthopedisch technoloog

Wat is het salaris en tarief van een Orthopedisch technoloog? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Orthopedisch technoloog in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Orthopedisch technoloog

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Orthopedisch technoloog bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl