Zorgcoordinator

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Zorgcoordinator?

Een zorgcoördinator coördineert zorgproces tussen de cliënt en de verschillende zorgpartijen. Het doel is om het zorgproces zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Dit begint bij de intake en eindigt wanneer de zorg wordt gestopt. Een zorgcoördinator is een overkoepelend persoon. Hij of zij heeft verstand van veel verschillende zaken die gerelateerd zijn aan zorg. Een zorgcoördinator geeft zorgadvies aan de cliënt. Hij of zij begint met een intakegesprek bij de cliënt. Dan stelt hij of zij een zorgplan op voor de klant en stemt dit altijd eerst af met de cliënt. Het gaat hierbij altijd om een persoonlijk plan, een zorgcoördinator biedt altijd maatwerk aan de klant. Een zorgcoördinator is iemand die houdt van een afwisseling en van goed organiseren. In Nederland is het een relatief nieuw beroep. Het beroep is ontstaan doordat veel mensen het overzicht volledige kwijtraakten door het grote aantal hulpverleners, zorginstellingen en specialisten waar ze mee te maken hadden. Een zorgbehoeftige kon wel te maken hebben met 15 verschillende organisaties. Omdat elke organisatie vooral gericht is op het goed leveren van hun eigen zorgdiensten, wordt er vrij snel langs elkaar gewerkt. Daardoor is een fout in het gehele zorgproces snel gemaakt. Ook wordt het voor een gemiddelde cliënt het zorgproces al snel ingewikkeld of onoverzichtelijk. Vooral als hij of zij met veel verschillende instanties te maken krijgt. Gelukkig komt de zorgcoördinator dan graag hulp bieden. Hij of zij helpt de cliënt om weer orde en structuur te scheppen. De zorgcoördinator bemiddelt ook tussen al die verschillende instanties. De zorgcoördinator behoudt het gehele overzicht over de zorg die een cliënt ontvangt. De zorgcoördinator maakt dus het werk voor alle partijen gemakkelijker. De zorgcoördinator onderhoudt het contact met alle partijen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Zorgcoordinator

Wat is het salaris en tarief van een Zorgcoordinator? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Zorgcoordinator in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Zorgcoordinator

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Zorgcoordinator bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl