Nachthoofd

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Nachthoofd?

Een nachthoofd is een zorgprofessional die aangemerkt moet worden als leidinggevend gedurende de avond- en nachtdienst. Als nachthoofd ben je in de meeste gevallen verantwoordelijk voor coördinerende werkzaamheden met betrekking tot vastgestelde zorgplannen. Daarnaast is een nachthoofd in de meeste gevallen zelf verantwoordelijk voor uitvoerende werkzaamheden. Als nachthoofd kan je voor verschillende werkgevers werkzaam zijn binnen de gezondheidszorg, waardoor er sprake kan zijn van verschillende soorten nachthoofden. Een nachthoofd hoeft dus geen verpleegkundige te zijn, omdat dit geheel afhankelijk is van de soort werkzaamheden. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een nachthoofd het beste omschrijven als het organiseren en coördineren van alle zorgtaken die nodig zijn. Als nachthoofd ben je meestal verantwoordelijk voor een specifieke afdeling tijdens de dienst en fungeer je als aanspreekpunt voor andere medewerkers. De functie nachthoofd is over het algemeen alleen beschikbaar als de zorgmedewerker over voldoende ervaring beschikt, omdat je als nachthoofd soms moeilijke beslissingen moet nemen, zoals het wel of niet oproepen van andere medisch specialisten. Het is dus het nachthoofd die zal bepalen of er maatregelen genomen moeten worden als er iets voorvalt tijdens de nachtdienst. Over het algemeen is de functie nachthoofd een functie op Mbo-niveau vier. Nachthoofd moet wel gezien worden als een algemene benaming voor zorgmedewerkers, omdat er verschillende zorginstellingen zijn. Het is het nachthoofd, die verantwoordelijk is voor de afdeling tijdens de nacht. Het beroep nachthoofd is aan te merken als een beroep waarbinnen je grote verantwoordelijkheden draagt, omdat je als nachthoofd in sommige gevallen belangrijke keuzes moet maken. Denk bijvoorbeeld aan het wel of niet inroepen van andere specialisten, zoals een huisarts of psychiater gedurende de nacht.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Nachthoofd

Wat is het salaris en tarief van een Nachthoofd? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Nachthoofd in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Nachthoofd

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Nachthoofd bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl