Danstherapeut

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Danstherapeut?

Een danstherapeut is gespecialiseerd in het geven van creatieve therapie, wat bestaat uit verschillende disciplines waaronder danstherapie. Danstherapie kan voor verschillende mensen een uitkomst bieden, die door middel van dans en beweging zichzelf beter willen leren kennen. Een reden om aan danstherapie te doen kan bijvoorbeeld zijn om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken, of juist om aan je doen en laten in het dagelijks leven te werken. Ook voor mensen die bijvoorbeeld overspannen zijn kan danstherapie een goede uitkomst bieden. Danstherapie wordt vaak in een groepsvorm gegeven, maar kan ook op persoonlijk niveau gegeven worden. Het beroep danstherapeut moet gezien worden als een beroep op Hbo-niveau, waarbinnen diverse specialisaties bestaan. Als danstherapeut bestaan er verschillende therapieën waarbinnen je kan specialiseren, zoals dramatherapie en muziektherapie, die gecombineerd worden met danstherapie. Danstherapie is onder andere geschikt voor behandeling van diverse lichamelijke, emotionele, sociale, psychologische en psychische klachten. Binnen de danstherapie staan het doen en ervaren centraal, waardoor de klachten zichtbaar worden voor de danstherapeut tijdens het dansen. De therapie, die gegeven wordt door een danstherapeut, kan gezien worden als een creatieve vorm van therapie en expressie, die mensen emotioneel en psychologisch kan helpen. Danstherapie is niet zomaar te vergelijken met traditionele gesprekstherapie. Danstherapie kan onder meer een uitkomst bieden voor overspannen mensen, verlegen mensen, gespannen mensen, mensen met een negatief zelfbeeld, mensen met slaapstoornis, voor verwerking van een verloren geliefde, bij seksueel misbruik en bij een bepaalde verslaving. Een danstherapeut kan dus ook helpen bij het verwerken van een traumatische ervaring.

Lees verder...

Opleiding tot Danstherapeut

Welke opleiding is nodig om Danstherapeut te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Danstherapeut? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Danstherapeut

Wat is het salaris en tarief van een Danstherapeut? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Danstherapeut in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Danstherapeut

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Danstherapeut bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl