Danstherapeut

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Danstherapeut?

Een danstherapeut is gespecialiseerd in het geven van creatieve therapie, wat bestaat uit verschillende onderdelen waaronder danstherapie. Danstherapie kan voor verschillende mensen een uitkomst bieden die door middel van dans en beweging zichzelf beter willen leren kennen. Een reden om aan danstherapie te doen kan bijvoorbeeld zijn om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken of juist aan je doen en laten te werken. Ook voor mensen die bijvoorbeeld overspannen zijn kan danstherapie een uitkomst bieden. Danstherapie wordt vaak in een groepsvorm gegeven. Het beroep danstherapeut moet gezien worden als een beroep op Hbo-niveau waarbinnen diverse specialisaties bestaan. Voor een danstherapeut bestaan er verschillende therapieën zoals dramatherapie en muziektherapie, die gecombineerd kunnen worden met danstherapie.

Lees verder...

Opleiding tot Danstherapeut

Welke opleiding is nodig om Danstherapeut te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Danstherapeut? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Danstherapeut

Wat is het salaris en tarief van een Danstherapeut? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Danstherapeut in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl