Kaakchirurg

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Kaakchirurg?

Een kaakchirurg is een medisch specialist die zich gespecialiseerd heeft in kaakchirurgie, dat ook bekend staat als stomatologie of mondheelkunde. Het is niet zo dat een kaakchirurg alleen verstandskiezen trekt, omdat de werkzaamheden van een kaakchirurg veel breder gezien moeten worden. Een kaakchirurg voert ook andere medische handelingen uit, zoals het verhelpen van vervormde hazenlippen en het verhelpen van aangeboren afwijkingen. Daarnaast kan een kaakchirurg ingeschakeld worden als mensen een ongeluk hebben gehad waarbij letsel is opgelopen aan het gezicht. Ook ernstige ontstekingen of gezwellen in de mond kunnen behandeld worden door een kaakchirurg. Kaakchirurgie is dan ook een tandheelkundig specialisme dat betrekking heeft op afwijkingen aan de mond, de kaak en het gezicht. Kaakchirurgie is een combinatie van geneeskunde en tandheelkunde. Een kaakchirurg beschikt over een artsdiploma en een tandartsdiploma. Binnen het medisch specialisme kaakchirurgie bestaan verschillende deelgebieden. De meeste mensen krijgen alleen te maken met een kaakchirurg als er lastige verstandskiezen getrokken moeten worden die niet door een gewone tandarts getrokken kunnen worden. Dit betekent dus niet dat een kaakchirurg alleen verantwoordelijk is voor het trekken van verstandskiezen. Een kaakchirurg kan ook verantwoordelijk zijn voor het plaatsen van implantaten. Als kaakchirurg ben je dus tandarts en chirurg gespecialiseerd in kaakchirurgie. Kaakchirurgie heeft betrekking op mondziekten en kaak- en aangezichtschirurgie. Een kaakchirurg werkt veel samen met tandartsen, orthodontisten, tandtechnici, verpleegkundigen en operatieassistenten. Een kaakchirurg is werkzaam binnen de geneeskunde en tandheelkunde. Om kaakchirurg te kunnen worden is het noodzakelijk om de universitaire studie geneeskunde en tandheelkunde te volgen. De totale opleidingsduur tot kaakchirurg zal minimaal veertien jaar in beslag nemen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Kaakchirurg

Wat is het salaris en tarief van een Kaakchirurg? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kaakchirurg in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Kaakchirurg

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Kaakchirurg bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl