Ambulanceverpleegkundige

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Ambulanceverpleegkundige?

Een ambulanceverpleegkundige is een verpleegkundige die beschikt over een vervolgopleiding, waardoor hij of zij mag werken voor een ambulancedienst. Als ambulanceverpleegkundige ben je werkzaam op een ambulance en werk je samen met een ambulancechauffeur. Het beroep ambulanceverpleegkundige ken twee vormen, namelijk A-vervoer en B-vervoer. Deze twee vormen verschillen inhoudelijk van elkaar, omdat A-vervoer betrekking heeft op spoedeisend vervoer en B-vervoer betrekking heeft op geplande ritten. Geplande ritten zijn bijvoorbeeld van toepassing als een patiënt van het ene ziekenhuis naar een ander ziekenhuis vervoerd moet worden. B-vervoer ritten zijn dan ook geen spoedeisende ritten. Een ambulanceverpleegkundige die werkzaam is op een A-wagen mag beide werkzaamheden uitvoeren als ambulanceverpleegkundige. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een ambulanceverpleegkundige het beste omschrijven worden als hulpverlening, waarbij in veel gevallen spoedeisende hulp nodig is. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een hartinfarct of aan mensen die betrokken zijn bij een verkeersongeval. De werkzaamheden van een ambulanceverpleegkundige zijn erg belangrijk, omdat een ambulanceverpleegkundige meestal de eerste hulpverlener is waarmee mensen te maken krijgen tijdens een noodsituatie. Als ambulanceverpleegkundige ben je in het kort verantwoordelijk voor het verlenen van adequate eerste hulp en het stabiliseren van patiënten, zodat de patiënten op een veilige en gecontroleerde manier vervoerd kunnen worden naar een ziekenhuis. Als ambulanceverpleegkundige werk je veel samen met de ambulancechauffeur, maar een ambulancechauffeur is geen verpleegkundige. Een ambulancechauffeur is alleen verantwoordelijk voor assisterende verpleegkundige handelingen. Vanzelfsprekend betreft het beroep ambulancechauffeur een beroep met grote verantwoordelijkheden.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Ambulanceverpleegkundige

Wat is het salaris en tarief van een Ambulanceverpleegkundige? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Ambulanceverpleegkundige in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Ambulanceverpleegkundige

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Ambulanceverpleegkundige bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl