Ambulanceverpleegkundige

Boekhoudsoftware voor een Ambulanceverpleegkundige

Boekhoudsoftware vergelijken

Team Mijnzzp

Een geschikt boekhoudprogramma online vinden als Ambulanceverpleegkundige is belangrijk. Het boekhoudprogramma moet daarnaast bij jouw bedrijf passen. Online boekhouden is tegenwoordig de norm, wanneer we het hebben zelfstandig ondernemers. De meeste zzp'ers kiezen dan ook voor een online boekhoudprogramma. Online boekhoudsoftware maakt de zzp boekhouding een stuk eenvoudiger. Gratis boekhoudsoftware uitproberen kan bij verschillende aanbieders.

WAT IS HET MAKKELIJKSTE BOEKHOUDPROGRAMMA VOOR EEN Ambulanceverpleegkundige?

Een eenvoudig online boekhoudpakket moet in de cloud werken en betrouwbaar zijn. Door regelmatige back-ups hoef je nooit bang te zijn dat je financiële administratie verloren gaat. Op onze vergelijkingspagina hebben wij de beste boekhoudprogramma's opgenomen die allemaal geschikt zijn voor zzp'ers. De meeste boekhoudprogramma's zijn speciaal ontwikkeld voor zzp'ers en freelancers. Hierdoor is het boekhouden een stuk eenvoudiger geworden.

Boekhoudprogramma eenmanszaak vergelijken als Ambulanceverpleegkundige

Op deze pagina is het mogelijk om het beste boekhoudprogramma te vinden als Ambulanceverpleegkundige. Dit kan bijvoorbeeld zijn: e-boekhouden.nl, Rompslomp of Informer. De verschillende boekhoudprogramma's kunnen op punten verschillen, echter komen de meeste softwarepakket wel overeen met elkaar. Boekhoudsoftware vergelijken voor de financiële administratie was nog nooit zo makkelijk.

De verschillende boekhoudsoftware aanbieders zijn allemaal gebruiksvriendelijk en simpel in gebruik. Er zijn diverse boekhoudprogramma's die waardevol zijn voor de zzp'er. Online boekhouding is tegenwoordig steeds belangrijker aan het worden. De beste boekhoudsoftware uitkiezen kan soms wel een uitdaging zijn. De meeste boekhoudprogramma's zijn aan te merken als een voordelig systeem. Met alle boekhoudprogramma's kun je zelf eenvoudig de balans en de winst- en verliesrekening maken. Een andere benaming hiervoor is ook wel de resultatenrekening.

Bureau en kantoorBoekhoudprogramma's vergelijken is slim, want daarmee heb je een tool in handen die je tot de beste uitkomst leidt. Het is als startende zzp'er en ook als je al ondernemer bent, maar nog geen hulpmiddel hebt voor de boekhouding, belangrijk om tot de juiste keuze te komen. Bij de optie boekhoudprogramma uitkiezen, valt er wat dat betreft met meerdere wensen en functionaliteiten rekening te houden.

De beste boekhoudprogramma's hebben wij hieronder allemaal omschreven en een aantal reviews gegeven. De beste software voor jouw boekhouding is hier allemaal te vinden. De boekhouding bijhouden zal hierdoor voortaan makkelijk en snel gaan. Het is de laatste jaren een stuk eenvoudiger geworden om te boekhouden.Het is wel belangrijk om naar alle functionaliteiten te kijken.

Beste boekhoudprogramma zzp uitkiezen als Ambulanceverpleegkundige: informatie en tips

Een boekhoudprogramma zzp is onder meer op prijzen te vergelijken. Zo zijn er in het kader van online boekhoudprogramma tevens opties om van de gelegenheid gebruik te maken een gratis proefperiode te starten. Om je op weg te helpen, hebben zijn hier 11 verschillende softwareleveranciers geselecteerd. Bovendien krijg je uitgebreide informatie en tips om tot de voor jou beste keuze te komen. Door online boekhoudsoftware met elkaar te vergelijken, ben je minder tijd kwijt en krijg je een duidelijk overzicht van het beste boekhoudpakket.

Gratis boekhoudprogramma zzp als Ambulanceverpleegkundige

Een professioneel boekhoudprogramma gratis gebruiken is eigenlijk niet mogelijk als Ambulanceverpleegkundige. Een goedkoop boekhoudprogramma is ook niet wenselijk omdat het waarschijnlijk niet de mogelijkheden en kwaliteit biedt van een professioneel boekhoudpakket. Voor freelancers (zzp'ers in het Nederlands) zijn er voldoende betaalbare opties beschikbaar.

Voordelen van een online boekhoudprogramma

Het is uiteraard voor het beginnen met een boekhoudprogramma uitkiezen belangrijk te weten wat de voordelen zijn om van zzp boekhoudsoftware gebruik te maken. Wat dat betreft zijn er verschillende voordelen te benoemen. Denk alleen al het aan eenvoudig bijhouden van alle activa en passiva. Ook het bijhouden van de debiteuren- en crediteurenadministratie is een stuk eenvoudiger.

Geen boekhouder meer nodig

Je hebt bijvoorbeeld geen boekhouder meer nodig omdat het heel gemakkelijk is om online de boekhouding bij te houden. Mocht je toch ondersteuning van een boekhouder willen dan kan die gewoon met je meekijken. Je maakt minder snel fouten, zoals bij het handmatig invoeren van de administratie in Excel nog wel eens het geval is. Zelf boekhouden hoeft helemaal niet moeilijk te zijn wanneer je beschikt over de basiskennis. De meeste ondernemers kunnen ook zelf de administratie bijhouden.

Zelf gemakkelijk btw-aangifte doen als Ambulanceverpleegkundige

De gegevens voor je aangifte omzetbelasting zijn doorgaans vanuit de boekhoudsoftware één op één over te nemen. Zo doe je de btw-aangifte dus ook gemakkelijk zelf en heb je daar geen boekhouder voor nodig. Ook elektronische btw betalen is binnen het boekhoudpakket een uitkomst. Fiscaal btw-aangifte doe je dus zelf bij de Belastingdienst door middel van elektronische btw betalen.

Doordat de slimme software alle berekeningen maakt, worden er geen fouten meer gemaakt met de btw-aangifte. De administratie software zal bij de berekening tekening houden met alle aftrekposten. Voor de btw-aangifte is het wel belangrijk dat alle gegevens op de juiste manier ingeboekt worden, anders zal de btw-aangifte alsnog niet kloppen. De belastingdienst kan natuurlijk ook de administratie en btw-aangifte controleren van de betreffende onderneming.

Melding bij foutieve invoer

Mocht je wat vergeten in te vullen wat wel nodig is dan krijg je daar een melding van te zien. Het versturen van facturen en opvolgen daarvan gaat gemakkelijk, sneller en bespaart dus veel tijd. Een professioneel boekhoudprogramma kan veel fouten opsporen. Fouten tijdens het boekhouden moeten voorkomen worden. Boekhouden en fouten zijn eigenlijk twee woorden die niet passen binnen een administratie.

Overzichtelijk bankmutaties bijhouden

Verder zijn bankmutaties overzichtelijk bij te houden en kan je zelfs op je smartphone via een app alles inzien. Een boekhoudprogramma biedt bovendien het voordeel dat je boekhoudsoftware kan kiezen die qua functionaliteiten, prijs en service het beste bij jou als zzp'er past.

Enkele voordelen van een online boekhoudpakket zijn:

 • Geen boekhouder meer nodig;
 • Indien gewenst kan een boekhouder of accountant meekijken;
 • Minimaliseren van fouten in de boekhouding;
 • Facturen snel en gemakkelijk te versturen;
 • De administratie gaat sneller;
 • Eenvoudig fiscale regelingen toepassen;
 • Simpele opvolging van facturen;
 • Gegevens voor btw-aangifte staan klaar;
 • Het maken van een exploitatiebegroting en liquiditeitsbegroting;
 • Overzichtelijk bankmutaties bijhouden;
 • Signalering bij foutieve of gebrekkige invoer;
 • Gebruikmaken van een boekhouden app.

Hoe een boekhoudprogramma uitkiezen als Ambulanceverpleegkundige?

Het beste boekhoudprogramma uitkiezen doe je door bij de basis te beginnen. Dat is voor jezelf bedenken wat je nodig hebt. Denk daarbij aan het aantal facturen dat je jaarlijks verstuurt, maar ook aan het aantal gebruikers. Daarnaast de vorm van boekhouden van invloed zijn op de keuze. Kleine ondernemers hebben meestal te maken met vereenvoudigde boekhouding. Dit is een ander soort boekhouden, dan mkb'ers hebben. Mkb'ers hebben meestal te maken met dubbel boekhouden. Dubbel boekhouden heeft betrekking op alles dubbel controleren. Het boekhouden als zelfstandig ondernemer is dus eenvoudiger dan het geval is bij mkb'ers.

Het is eveneens mogelijk om de selectie van 11 softwareleveranciers te kijken naar de mogelijkheid van een bankkoppeling en naar de optie voor belastingaangifte. Kijk je naar de 11 aanbieders dan zie je dat deze op belangrijke aspecten overeenkomen. In dat opzicht is een boekhoudprogramma verder te specificeren naar bijvoorbeeld de aanwezigheid van een app of gratis helpdesk.

Bezoek de softwareleverancier online

Het is ook handig om bij het maken van een vergelijking even de website van de aanbieder te bezoeken. Daarbij is het persoonlijk wat je meer of minder aanspreekt qua uitstraling en wijze van benadering. Je krijgt direct al een indruk van de aanbieder als je de website bezoekt. Dat is een kleine moeite en zo kan je de aanbieder toevoegen om later verder te vergelijken. Bijvoorbeeld nadat je ook vergeleken hebt op de prijs.

Uiteindelijk blijven er na de selectie een aantal boekhoudprogramma's over die aan je voorkeuren voldoen. Dan is het aan te raden om eens verder op de websites van de softwareleverancier te kijken. Zijn er bijvoorbeeld extra deals voor zzp'ers met een eenmanszaak of is er sprake van een blog en nieuws voor ondernemers.

Onderscheidende kenmerken per aanbieder

In het overzicht met 11 softwareleveranciers zie je in het kort in elk geval alle belangrijke aspecten voor de verschillende boekhoudprogramma's. Hieronder geven wij bij elke aanbieder in het kort even de onderscheidende elementen weer. Dat maakt het nog net wat gemakkelijker om tot een keuze te komen of de 11 softwareleveranciers te verkleinen tot je eigen selectie. Het is belangrijk dat een boekhoudpakket bij de bedrijfsvorm past.

Tellow: gratis pakket + beschikbaar op elk apparaat

 • Tellow geeft je als zzp'er de vrijheid om te ondernemen en voorziet in gebruiksvriendelijke en tijdbesparende oplossingen voor de administratie. Bovendien zijn er speciale deals voor zzp'ers met kortingen en aanbiedingen van uiteenlopende bedrijven. Heb je vragen dan staat er een team experts klaar, onder meer via de chat. Er zijn verder interessante blogs en nieuwsartikelen voor ondernemers beschikbaar. Tellow voorziet in een gratis pakket.

E-boekhouden.nl: 15 maanden gratis voor een startende ondernemer

 • E-boekhouden.nl biedt de gelegenheid aan startende ondernemers om het boekhoudpakket gratis uit te proberen. Vanaf de inschrijfdatum bij KvK kan je zelfs de eerste vijftien maanden zonder kosten en zonder beperkingen of verplichtingen het online boekhoudpakket gebruiken. Daarna kies je vrijblijvend of je er verder mee wilt gaan of niet. E-boekhouden.nl voorziet tevens in uitgebreide ondernemersinformatie en is tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar. Hét online boekhoudprogramma van e-boekhouden.nl is populair te noemen onder zzp'ers. Als starter kun je met de actie 15 maanden gebruikmaken van e-boekhouden.nl. Er zijn veel zzp'ers die gebruikmaken van e-boekhouden.nl. E-boekhouden.nl beschikt ook over een gratis helpdesk. E-boekhouden.nl behoort zeker toe tot de betere boekhoudprogramma's.

Informer: 30 dagen gratis testen + korting + boekhoudcursus

 • Vind je het bij boekhoudprogramma’s vergelijken belangrijk om gratis een proefperiode te krijgen? Informer is een van de softwareleveranciers waar gratis testen gedurende dertig dagen mogelijk is. Sta je als zzp'er minder dan zes maanden ingeschreven bij de KVK dan profiteer je bovendien het eerste jaar van 50% korting bij ZZP Basis of ZZP Plus. Je hoeft overigens geen software te installeren en er is toegang tot de helpdesk met chat. Je kan ook de gratis cursus online boekhouden volgen bij Informer en webinars bekijken.

BUNNI: als je niet kan boekhouden als zzp'er met proefperiode

 • BUNNI is een van de 11 softwareleveranciers voor boekhoudprogramma's die zich richt op zzp'ers die niet goed kunnen boekhouden. BUNNI is een maand lang gratis te proberen en daarna betaal je een laag bedrag per maand. Op dit moment is het nog niet mogelijk om het boekhoudpakket te gebruiken voor productvoorraad. Producten zijn wel toe te voegen en op factuur te zetten. Heb je vragen dan zijn deze per mail of per telefoon te stellen.

Vixum: geen boekhoudkennis nodig + gratis 5 facturen versturen

 • Vixum voor ziet in een zzp boekhoudprogramma dat eenvoudig is en waar je geen kennis voor nodig hebt. Facturen en boekhouding is vanuit je agenda mogelijk. De software heeft een koppeling met alle Nederlandse banken. Dat is handig om banktransacties direct in je boekhouding te verwerken. Er is een kennisbank voor zzp'ers net als blogs en e-books voor extra informatie. Als startende zzp'er krijg je de gelegenheid om gratis 5 facturen te versturen, maar er is ook direct tegen betaling een compleet boekhoudpakket beschikbaar.

Myfinance: start er gratis mee

 • Myfinance is voor starters en zzp'ers mee te nemen in de actie van boekhoudprogramma uitkiezen. Je kan er bijvoorbeeld gratis mee starten en na de proefperiode stopt het automatisch. Er is een kennisbank aanwezig en er zijn interessante blogs om te lezen. Wil je ondersteuning van een boekhouder dan heeft deze gratis toegang tot je eigen boekhoudprogramma. Heb je een vraag dan kan je via een contactformulier contact opnemen.

Silvasoft: 30 dagen op proef + modules voor maatwerk

 • Het kost even wat tijd om het beste boekhoudprogramma te vinden, maar dan weet je ook zeker dat je goed zit. Bij dit boekhoudprogramma, wil je misschien ook weten wat Silvasoft te bieden heeft. In elk geval een gratis proefperiode van 30 dagen en er is een gratis overstapservice. Het boekhoudpakket is bovendien uit te breiden met allerlei modules, zodat er maatwerk van toepassing is. Verder is er een uitgebreide informatievoorziening met nieuws, blogs, social media en een nieuwsbrief.

SnelStart: gratis proberen + keuze uit boekhoudpakketten

 • SnelStart laat je gedurende 30 dagen de boekhoudsoftware uitproberen. Daarna heb je de keuze uit verschillende boekhoudpakketten. Er is een kennisplein aanwezig om je vlot op weg te helpen met onder meer het maken van facturen en instellen van een bankkoppeling. Blogs, productnieuws en nieuwsberichten voorzien je verder van interessante informatie.

MoneyMonk: gratis trial zonder betaalgegevens + opstartservice

 • Begin gratis met MoneyMonk zonder betaalgegevens te hoeven invoeren. Er is bovendien een gratis opstapservice beschikbaar om je op weg te helpen met je administratie. De ondersteuning voor zzp'ers is goed geregeld met een uitgebreid hulpcentrum. Vanuit MoneyMonk zijn bovendien tickets aan te maken en te versturen, maar je kan ook via mail contact opnemen.

Rompslomp: gratis proefabonnement + ondersteuning via chat

 • Rompslomp laat je gratis beginnen met het maken van facturen en offertes. Er is een gratis proefabonnement voor dertig dagen en daarna kan je een keuze maken uit verschillende pakketten. Team Rompslomp staat via de chat klaar om je te helpen als je vragen hebt. Voor wat betreft informatievoorziening naast het boekhoudprogramma zzp zijn er blogs, nieuwsberichten en webinars voor ondernemers beschikbaar. Een Rompslomp account is dus gratis. Rompslomp beschikt ook over een gratis helpdesk. Ook het toepassen van project management software voor mkb'ers is mogelijk.

Boekhoudprogramma prijzen vergelijken

Als je bezig bent met boekhoudprogramma's te vergelijken dan zie je dat je overal wel gratis een proefperiode kan krijgen. Dat is alvast mooi om mee te beginnen, maar je wilt natuurlijk daarna niet meer betalen dan nodig is voor een online boekhoudprogramma zzp. Dat hoeft ook niet, want je kan op je gemak de prijzen met elkaar vergelijken. Het is wel belangrijk om te weten dat de aanbieders doorgaans meerdere pakketten beschikbaar hebben.

Vanaf prijzen boekhoudprogramma’s

De genoemde prijzen in het overzicht van de 11 aanbieders zijn dan ook vanaf prijzen. Bezoek de website van de aanbieders van je voorkeur om te zien welke pakketten er beschikbaar zijn en welke prijzen daarbij horen. Overigens ontlopen de prijzen elkaar niet in extremen en zoals je wellicht al weet zijn de kosten van online boekhoudprogramma’s zakelijke kosten. Deze zijn dus als uitgaven in mindering te brengen op je winst uit onderneming. Het kan wel belangrijk zijn om voor jezelf een overzicht te maken van de losse modules.

FAQ

Wat is het beste boekhoudprogramma voor een Ambulanceverpleegkundige?

Het beste boekhoudprogramma komt naar voren als je de tijd neemt om boekhoudprogramma’s te vergelijken. Er is niet één beste online boekhouding, want het hangt van je eigen voorkeuren af waar je gebruik van wilt maken. Zo kan je rekening met de eenvoud, boekhoudmodules, prijs, gratis proefperiode en ondersteunende service.

Neem daarom vooral de tijd om meerdere aanbieders te bekijken en de website daarvan te bezoeken. Dan kom je gegarandeerd uit bij het voor jou beste boekhoudprogramma. Maak ook voor jezelf een handig overzicht met de sterke punten. Het later moeten overstappen kan het beste voorkomen worden. Overigens is het overstappen geen enkel probleem indien nodig. Er zijn verschillende goede boekhoudpakketten te vinden. Ook het indienen van de aangifte inkomstenbelasting is met steeds meer boekhoudpakketten mogelijk. Ook is het mogelijk om de jaarlijkse aangifte vennootschapsbelasting te doen.

Heb ik nog een boekhouder nodig als Ambulanceverpleegkundige?

De online boekhoudprogramma’s voor zzp'ers zijn zo samengesteld dat je in principe geen boekhouder meer nodig hebt. Vind je het prettiger om op een boekhouder terug te vallen, maar wil je wel zelf bijvoorbeeld de facturen bijhouden? In dat geval komt boekhoudsoftware eveneens van pas, want je kan je boekhouder toegang geven tot het programma. Wel moet je beschikken over de nodige kennis van boekhouden.

Zijn er ook reviews beschikbaar?

Het is handig om persoonlijke ervaringen van anderen te bekijken bij het uitkiezen van een boekhoudprogramma. Er zijn meerdere aanbieders met reviews en wij raden je daarvoor aan om de website van je voorkeur te bezoeken, waar de persoonlijke ervaringen te bekijken zijn. Die kan je dan laten meewegen in het maken van een keuze. Voor de meeste boekhoudpakketten zijn wel reviews beschikbaar.

Kan ik een boekhoudprogramma overal gebruiken?

Het gemak van een online boekhoudprogramma is groot, want je hebt overal waar je bent via internet toegang. Vind je het handig om via een app toegang te krijgen dan is dat een van de punten om rekening mee te houden bij het selecteren van een boekhoudprogramma.

Hebben jullie meer informatie beschikbaar over de aanbieders?

Er is inderdaad meer informatie beschikbaar over de aanbieders en deze informatie maakt het nog gemakkelijker om boekhoudprogramma’s te vergelijken. Maak daarvoor gebruik van de handige keuzewijzer met onder meer een overzicht van pluspunten en beschikbare functionaliteiten. Op die manier kom je nog meer te weten over het aanbod en onderscheidende kenmerken om tot de beste keuze te komen.

Boekhoudprogramma zzp Ambulanceverpleegkundige

Maak gebruik van ons compleet overzicht, dat de beste boekhoudsoftware voor zzp'ers bevat. Een boekhoudpakket moet over alle functionaliteiten beschikken die je voor de administratie en boekhouding nodig hebt. Als je zelfstandige bent of een klein bedrijf runt, heb je geen uitgebreid boekhoudsoftware nodig zoals grote bedrijven dat nodig hebben, maar het is wel belangrijk dat het boekhoudpakket bij je bedrijfsvorm past. Het kan ook raadzaam zijn om eerst advies te vragen aan je boekhouder of accountant.

Gratis boekhoudprogramma's

Als dienstverlenende zzp'ers kun je ook gebruikmaken van een gratis boekhoudprogramma. In dat geval kun je bijvoorbeeld een gratis spreadsheet gebruiken om de boekhouding bij te houden. Een Excel spreadsheet kan gezien worden als een eenvoudig boekhoudprogramma. In dat geval zal je wel zelf regelmatig een back-up moeten maken van de boekhouding. Er zijn redelijk veel zzp'ers die alleen offline boekhouden. Dit is toch wel jammer te noemen, omdat je voor een laag maandbedrag of kunt beschikken over allen voordelen van online boekhouden.

De beste boekhoudprogramma's maken het mogelijk om op ieder moment de boekhouding bij te werken door het eenvoudig uploaden van data. Daarnaast is online boekhoudsoftware veilig te gebruiken in de cloud door de regelmatige updates van de software. Gratis boekhoudsoftware is meestal minder betrouwbaar dan online boekhoudprogramma's.

Daarnaast is er bijna geen gratis boekhoudprogramma. Gratis boekhouden is alleen mogelijk door het gebruiken van Excel of het downloaden van een spreadsheet. Voor compleet boekhouden ben je al snel aangewezen op geschikte boekhoudsoftware. Een betaald boekhoudpakket geeft je wel veel meer zekerheid.

Is online boekhouden verplicht?

Nee, online boekhouden is niet verplicht, maar makkelijk online boekhouden is met de beste boekhoudpakketten wel veel eenvoudiger. Boekhoudsoftware maakt boekhouden gewoon efficiënt en levert veel tijdwinst op als zzp'er. Vandaag de dag is de meeste administratiesoftware en ander bedrijfssoftware te combineren in een boekhoudpakket.

Hierdoor kun je alle benodigde controles op een makkelijke manier uitvoeren. De verschillende administratieve taken zijn hierdoor eenvoudiger uit te voeren en fouten worden voorkomen. De boekhouding doen met een boekhoudpakket voor je online boekhouden automatiseert het grootste deel van de boekhouding. Zzp'ers zijn niet verplicht om een jaarrekening of jaarverslag te maken. De meeste grotere ondernemers zijn dit wel. Het is overigens wel verplicht om de boekhouding bij te houden als ondernemer. Hoe je dit verder doet, maakt niet uit. Dit kan bijvoorbeeld ook alleen op papier zijn.

‘De beste boekhoudprogramma's hebben wij allemaal opgenomen. Het is wel belangrijk om te kiezen voor een compleet boekhoudpakket.’’

Boekhoudprogramma vergelijken

Het is ook mogelijk om in samenspraak met een administratiekantoor de online boekhouden te doen. In dat geval kun je een extra account aanmaken voor je bedrijf. Er zijn redelijk veel zzp'ers binnen de zakelijke dienstverlening die hun boekhoudsoftware bijhouden met behulp van een specialist. Binnen de meeste boekhoudpakketten is het mogelijk om meerdere gebruikers toe te voegen.

Het volledig uitbesteden van de boekhouding kan natuurlijk ook. Er zijn veel mkb'ers en andere ondernemers die niet zelf de boekhouding doen. Het is in ieder geval belangrijk om naar de beste boekhoudprogramma's te kijken. Vanzelfsprekend moet het beste boekhoudprogramma wel bij jouw boekhouding passen. Daarnaast kan er een verschil zitten tussen de zakelijke dienstverlening en de overige branches.

Welke functies moet boekhoudsoftware minimaal aanbieden:

 • Onbeperkt boekhouden: De boekhoudsoftware moet onbeperkt boekhouden mogelijk maken. Denk aan het onbeperkt maken van factureren, het bijhouden van voorraadbeheer, bonnetjes scannen, het bijhouden de rittenadministratie en het opvragen van rapportages. Afhankelijk van de organisatie kan ook het onbeperkt inkoopfacturen inboeken een belangrijke rol spelen. De financiële administratie kan natuurlijk wel per bedrijf verschillen en is ook afhankelijk van de eigen wensen.
 • Koppelen Belastingdienst: Het maken van een boekhoudsoftware belastingdienst koppeling moet mogelijk zijn voor de btw-aangiftes. Als zzp'er moet je ieder kwartaal btw-aangifte doen. Het koppelen met de Belastingdienst maakt het doen van de btw-aangifte en andere aangiftes eenvoudiger.
 • Bankkoppeling maken: Het moet mogelijk zijn om je bankrekening te kunnen koppelen met het boekhoudpakket. Hierdoor kun je alle bankgegevens en bankafschriften automatisch importeren. Ook kunnen inkoopfacturen en verkoopfacturen gekoppeld worden aan de transacties.
 • Administratie software: De software moet gebruiksvriendelijk en eenvoudig te gebruiken zijn. Gebruiksvriendelijkheid is een belangrijk woord wanneer we het hebben over software, zoals boekhoudsoftware. Het is belangrijk dat je prettig kunt werken met de software.
 • Gratis boekhouden om te proberen: Er moet sprake zijn van een vrijblijvende proefperiode om de boekhoudsoftware en alle functionaliteiten te leren kennen. Daarnaast moet de boekhoudsoftware aansluiten bij de bedrijfsprocessen. Na afloop kun je eventueel overstappen naar een ander boekhoudpakket. Een overstap is in de meeste gevallen eenvoudig te regelen in samenspraak met de klantenservice.
 • Startende ondernemers: De meeste ondernemers en zzp'ers kunnen in het begin wel wat extra hulp gebruiken. Een goede klantenservice kan eenvoudig helpen door het beantwoorden van de veelgestelde vragen. Daarnaast kan er ook sprake zijn van een online cursus. Denk bijvoorbeeld aan uitleg over offertes maken of aan uitleg over het inboeken van alles inkomsten en uitgaven.
 • Uitgebreide rapportages: Het maken en opvragen moet op ieder moment mogelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de grootboekrekening, de urenregistratie, de jaarrekening, facturatiegegevens, voorraadbeheer, inkoopfacturen, verkoopfacturen, de rittenregistratie of aan andere administratie gegevens.
 • Facturen maken: Als zzp'er heb je ook regelmatig te maken met facturen aanmaken. De facturatie vormt een belangrijk deel van jouw onderneming. Het factureren is binnen de meeste boekhoudsoftware mogelijk. Vooral voor ondernemingen die te maken hebben met veel verkoopfacturen kan het onbeperkt facturen een doorslaggevende factor zijn. Denk bijvoorbeeld aan webwinkels die veel factureren. Het facturen maken moet daarnaast eenvoudig zijn. Ook elektronisch factureren door middel van een e-mail naar een e-mailadres moet mogelijk zijn. Een ander belangrijk punt is het eenvoudig kunnen inboeken van alle inkoopfacturen. Vanzelfsprekend moet de factuur ook voldoend aan alle weten met betrekking tot de juiste gegevens.
 • Mobiele app: De meest gebruiksvriendelijke boekhoudpakketten beschikken tegenwoordig ook over een app met scan en herken mogelijkheid. Alles losse bonnetjes kunnen door middel van een scan direct ingeboekt worden. Hierna zijn de bonnetjes in de meeste gevallen niet meer nodig. Het maken van een scan voorkomt dat je bonnetjes vergeet in te boeken. Bijna alle aanbieders hebben tegenwoordig een mobiele app.
 • Fiscale bewaarplicht: Als zzp'er ben je wettelijk verplicht om de administratie minimaal 7 jaar te bewaren. De Belastingdienst kan tot 7 jaar terug een controle uitvoeren. De boekhoudsoftware maakt het mogelijk om de administratie digitaal te bewaren. De winst- en verliesrekening en andere financiële gegevens vallen dus onder de fiscale bewaarplicht.
 • Uitgebreider pakket: Als zzp'er kan het zijn dat je een bloeiende groei doormaakt met jouw bedrijf. Het groeien als ondernemer zal in de meeste gevallen inhouden dat er extra werkzaamheden op je afkomen. Het is dan ook raadzaam om naar de verschillende pakketten te kijken en andere functionaliteiten binnen het boekhoudpakket. Kies het boekhoudpakket dat het beste aansluit bij je verwachtingen. Een goedkoop boekhoudpakket kan bijvoorbeeld later tegenvallen. Ook het kunnen maken van uitgebreide rapportages kan een belangrijke afweging zijn. Een ander voorbeeld is de urenregistratie bijhouden. Dit kan bijvoorbeeld binnen de horeca een belangrijke rol spelen. De meeste boekhoudpakketten beschikken over aanvullende modules.
 • Eigen huisstijl toepassen: Wanneer je offertes of facturen maakt, is het fijn als dit gedaan kan worden in de eigen huisstijl. Het is ook belangrijk dat je offertes professioneel gemaakt kunnen worden. Een offerte met scheve regels of in een verkeerde opmaak komt niet professioneel over. Als zzp'er zal het offertes maken regelmatig voorkomen.
 • Zelflerende herkenning: Goede software maakt het tegenwoordig mogelijk dat een boekhoudpakket herkenningsregels toepast. Hierdoor hoef je zelf minder data en andere gegevens in te vullen.
 • Herken crm: Een CRM-systeem maakt relatiebeheer een stuk eenvoudiger. Bedrijven hierdoor op een makkelijke manier alle klantgegevens up-to-date houden en hun klantaccounts beheren. Ook het importeren van gegevens uit andere systemen is hierdoor op een makkelijke manier mogelijk.
 • Vreemde valuta: Voor sommige ondernemers kan het belangrijk zijn om te kunnen werken met vreemde valuta. Het omrekenen van de valuta kan dan een belangrijke rol spelen om alles goed in de boekhouding te kunnen verwerken.

Keurmerk online boekhoudprogramma

Als ondernemer is het belangrijk om met een betrouwbare softwareleverancier zaken te doen. Een online boekhoudpakket moet aan bepaalde eisen voldoen om erkend te worden door de Belastingdienst. Aanbieders van online administratieve diensten moeten voldoen aan relevante wet- en regelgeving om keurmerkhouder te mogen worden. Ook de functionaliteit en continuïteit van de software speelt een belangrijke rol. Lees hier verder over het keurmerk online boekhouden.

Makkelijk boekhoudprogramma gebruiken 

De meeste programma's zijn aan te merken als eenvoudig te gebruiken boekhoudprogramma. De boekhoudprogramma's zijn bijna altijd goed uitgerust met functies waarmee je gemakkelijk je eigen administratie kunt doen. Ze bieden een goed overzicht van je financiële situatie, zowel wat betreft inkomende als uitgaande betalingen.

Boekhoudprogramma Excel

Het blijft natuurlijk ook mogelijk om de boekhouding in Excel of met een ander spreadsheetprogramma bij te houden. Het is echter raadzaam om een gespecialiseerd boekhoudprogramma te gebruiken, om het jezelf makkelijk te maken. Daarnaast heb je dan de beschikking over veel extra functionaliteiten en voorkom je meestal ook vervelende fouten in de boekhouding.

Prijzen boekhoudprogramma

De kosten van een eenvoudig boekhoudprogramma voor een Ambulanceverpleegkundige liggen gemiddeld tussen de tien en twintig euro per maand. De kosten van een boekhoudprogramma zijn dus laag te noemen. Vanzelfsprekend zijn de tarieven en prijzen wel afhankelijk van het pakket dat je kiest. Over het algemeen zal een Ambulanceverpleegkundige voldoende hebben aan een simpel boekhoudprogramma.

Er zijn dus meerdere aanbieders van boekhoudprogramma's. Het is raadzaam om eerst een goede vergelijking te maken.

Het overstappen van boekhoudprogramma kan het beste voorkomen worden.

Mijnzzp.nl