Vitaloog

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Vitaloog?

Een vitaloog is een therapeut en/of coach die zich gespecialiseerd heeft in vitaliteitscoaching en vitaliteitsmanagement. Vitaliteitscoaching heeft raakvlakken met leefstijlcoaching, maar er bestaan enkele belangrijke verschillen. Een vitaloog zal in de meeste gevallen aangemerkt moeten worden als coach of als belangrijke adviseur. Hij of zij begeleidt zijn klanten naar het verkrijgen van meer energie. Ze stimuleren zelfcontrole opdat mensen méér kunnen halen uit hun talent, carrière en privéleven. De vitaloog zorgt ervoor dat mensen zich bewust worden van hun vitaliteit. Hij of zij helpt hen om in te zien wat de stappen zijn die ze kunnen ondernemen om hun vitaliteit of levensenergie omhoog te brengen. Wat centraal staat daarbij, is het opstarten van een dialoog, het zorgen voor bewustwording en het bemoedigen van zelfregie. Een vitaloog werkt vaak met de vitaliteitsschijf van vijf, waarover verder in dit artikel meer. Het beroep van vitaloog heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Dat komt onder andere door de verhoogde en toenemende werkdruk, stress en de significante toename in het aantal burn-outs. Ook steeds meer bedrijven zien daarom het belang om te werken aan de fysieke en mentale gezondheid van hun medewerkers. Vitalogen hebben als specialisatie vitaliteitscoaching en management. Daarin verschilt het op enkele belangrijke punten van het beroep van life coach. Het grootste verschil is dat een vitaloog naar meer kijkt dan enkel fysieke aspecten zoals voeding, herstel en beweging. Een vitaloog kan je ook helpen op andere vlakken in je leven. Vanzelfsprekend is het denkbaar dat een vitaloog ook andere vormen van coaching of therapie kan geven, echter kan dit per vitaloog verschillen. Binnen de opleiding tot vitaloog is er veel aandacht voor vitaal leiderschap, vitaliteit, veiligheid, communicatie en rollen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Vitaloog

Wat is het salaris en tarief van een Vitaloog? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Vitaloog in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Vitaloog

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Vitaloog bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl