Orthodontist

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Orthodontist?

Een orthodontist is de specialist op het gebied van gebitscorrecties wanneer dit nodig mocht zijn bij mensen. Over het algemeen krijgen mensen met een orthodontist te maken als hun tanden of kiezen scheef staan of als er te weinig ruimte in de mond, waardoor problemen kunnen ontstaan. Maar ook het verhelpen van niet goed sluitende kaken is een specialisatie van de orthodontist. De orthodontist is dan ook een tandartsspecialist in de orthodontie en wordt ook wel eens beugeltandarts genoemd. Het woord orthodontist komt van de oud-Griekse woorden orthos (recht) en odous (tand). De orthodontist is gespecialiseerd in de vorm, groei en ontwikkeling van het gebit en de kaken en het corrigeren hiervan wanneer dit nodig mocht zijn door het toepassen van bijvoorbeeld een beugel. De titel orthodontist is binnen Nederland beschermd.

Lees verder...

Opleiding tot Orthodontist

Welke opleiding is nodig om Orthodontist te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Orthodontist? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Orthodontist

Wat is het salaris en tarief van een Orthodontist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Orthodontist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl