Opleiding tot Orthodontist

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauWO-niveau
VooropleidingTandheelkunde (Wo)
VervolgopleidingKaakchirurgie (Wo)

Opleiding orthodontie

De opleiding orthodontie is alleen toegankelijk voor afgestudeerde tandartsen, die daarna kiezen voor de specialistenopleiding orthodontie. Als afgestudeerd tandarts is het ook mogelijk om voor de specialistenopleiding kaakchirurgie te kiezen. Tijdens de opleiding orthodontie leer je onder andere alles over de groei en ontwikkeling van het lichaam en hoofd en zal je patiënten behandelen, onder toezicht van een afgestudeerde orthodontist. Aan het einde van deze opleiding zal je een examen moeten afleggen, waarna je ingeschreven kan worden in het specialistenregister. De opleiding tot orthodontist is een zware en lange opleiding te noemen, die zeker niet zomaar voor iedereen weggelegd zal zijn.

Opleidingsduur en niveau orthodontie

De opleiding orthodontie zal over het algemeen vier jaar in beslag nemen, na de zesjarige universitaire opleiding tandheelkunde. Orthodontie is een specialistenopleiding na de opleiding tandheelkunde. De totale opleidingsduur voor het beroep orthodontist is dan ook minimaal tien jaar. De universitaire opleiding tandheelkunde en de opleiding orthodontie zijn beide zware opleidingen.

Vervolgopleidingen orthodontie

Een mogelijke vervolgopleiding na de opleiding orthodontie kan de opleiding kaakchirurgie zijn. De opleiding kaakchirurgie is één van de andere mogelijke specialisaties na de universitaire opleiding tandheelkunde.

Vooropleiding orthodontie

De opleiding orthodontie is een specialistenopleiding na de opleiding tandheelkunde. Wie dus orthodontist wenst te worden zal eerst de universitaire opleiding tandheelkunde moeten doorlopen van zes jaar.

Mijnzzp.nl