Bedrijfsarts

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Bedrijfsarts?

Een bedrijfsarts is een medisch specialist die de studie arbeid en gezondheid heeft gevolgd. De kerntaak van een bedrijfsarts komt neer op ziektepreventie, het signaleren van beroepsziektes, het begeleiden van zieke mensen en de re-integratie van mensen op de werkvloer. Mensen die te maken krijgen met een bedrijfsarts zijn over het algemeen een langere periode arbeidsongeschikt wegens een ziekte of aandoening. Mensen die bijvoorbeeld enkele dagen griep hebben zullen over het algemeen niet met een bedrijfsarts te maken krijgen. Een bedrijfsarts is dus een medisch specialist die zieke mensen kan oproepen om te bekijken of mensen ziek zijn en wat ze precies mankeren. Een bedrijfsarts kan patiënten ook doorverwijzen naar een huisarts of naar een andere medisch specialist als hij of zij denkt dat dat nodig is. Andere belangrijke taken van een bedrijfsarts zijn het herkennen van mogelijke beroepsziekten en het adviseren van werkgevers om beroepsziekten preventief te voorkomen. Een bedrijfsarts is dus een deskundige op het gebied van arbeid en gezondheid.

Lees verder...

Opleiding tot Bedrijfsarts

Welke opleiding is nodig om Bedrijfsarts te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Bedrijfsarts? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Bedrijfsarts

Wat is het salaris en tarief van een Bedrijfsarts? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bedrijfsarts in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl