Bedrijfsarts

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Bedrijfsarts?

Een bedrijfsarts is een speciaal opgeleide arts die na de studie basisarts een extra specialisatie heeft genoten tot bedrijfsarts. Deze specialisatie noemt men bedrijfsgezondheidszorg en zal nog eens vier jaar in beslag nemen. Binnen Nederland worden de termen arboarts, keuringsarts en bedrijfsarts vaak als het zelfde gezien, wat niet het geval is. Een arboarts en keuringsarts zijn beide basisartsen en beschikken niet over het specialisme bedrijfsgezondheidszorg. Een bedrijfsarts onderzoekt cliënten en stelt een diagnose en behandelplan voor, dat al dan niet gecombineerd kan zijn met het advies van een huisarts of medisch specialist.

Lees verder...

Opleiding tot Bedrijfsarts

Welke opleiding is nodig om Bedrijfsarts te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Bedrijfsarts? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Bedrijfsarts

Wat is het salaris en tarief van een Bedrijfsarts? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bedrijfsarts in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl