Opleiding tot Bedrijfsarts

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauWo-niveau
VooropleidingGeneeskunde (Wo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Opleiding arbeid en gezondheid-bedrijfsgeneeskunde

De opleiding tot bedrijfsarts is een extra opleiding na de opleiding basisarts. Tijdens deze opleiding zal de bedrijfsarts in opleiding opgeleid worden tot een specialist in arbeid en gezondheid (bedrijfsgeneeskunde). Gedurende de opleiding zal de bedrijfsarts onder begeleiding staan van een ervaren collega bedrijfsarts, die toeziet op de algemene voortgang. De aanstaande bedrijfsarts krijgt toegesneden praktijkopdrachten om de persoonlijke competenties verder uit te breiden. De opleiding is een combinatie van theoretisch en praktijkonderwijs. Als aanstaande bedrijfsarts zal veel je stage lopen bij arbodiensten.

Opleidingsduur en niveau arbeid en gezondheid-bedrijfsgeneeskunde

De opleiding bedrijfsarts zal over het algemeen vier jaar in beslag nemen en moet gezien worden als een specialistenopleiding. De opleiding tot bedrijfsarts is een zware opleiding te noemen, die niet voor iedereen weggelegd is. De opleiding basisarts en de opleiding arbeid en gezondheid-bedrijfsgeneeskunde zullen gezamenlijk al snel tien jaar in beslag nemen.

Vervolgopleidingen arbeid en gezondheid-bedrijfsgeneeskunde

Er zijn geen vervolgopleidingen bij ons bekend na de opleiding bedrijfsarts. Wel is het denkbaar dat een bedrijfsarts zich verder kan specialiseren, door het volgen van extra opleidingen/cursussen.

Vooropleiding arbeid en gezondheid-bedrijfsgeneeskunde

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding arbeid en gezondheid-bedrijfsgeneeskunde zal je eerst de opleiding basisarts (geneeskunde) moeten afronden. De opleiding basisarts (geneeskunde) zal ongeveer zes jaar in beslag nemen.

Mijnzzp.nl