Activiteitenbegeleider

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Activiteitenbegeleider?

Een activiteitenbegeleider is een zorgprofessional die verantwoordelijk is voor het organiseren en begeleiden van passende activiteiten voor zorgbehoevende mensen. Een activiteitenbegeleider geeft dan ook medische dienstverlening in de vorm van het aanbieden van verschillende activiteiten aan patiënten. Aan welke patiënten deze activiteiten aangeboden worden kan verschillen per instelling waar de activiteitenbegeleider werkzaam is. Een activiteitenbegeleider werkt doelgericht en methodisch. Mensen kunnen om verschillende redenen hulp nodig hebben en iedere doelgroep heeft zijn eigen methode en aanpak. Verschillende categorieën patiënten die te maken kunnen krijgen met een activiteitenbegeleider zijn mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, mensen met psychiatrische problemen, (probleem) jeugd en oudere mensen, die wel of niet dementerend zijn. Verschillende activiteiten die georganiseerd kunnen worden door een activiteitenbegeleider zijn bijvoorbeeld muziek maken, tekenen, schilderen of knutselen. Om als activiteitenbegeleider te kunnen werken is het belangrijk om geduld te hebben. Ook moet de activiteitenbegeleider zich kunnen inleven in de patiënten. De activiteiten zullen vaak uitgevoerd worden in groepsverband met diverse collega's en eventuele vrijwilligers. Tegenwoordig komt het vaak voor dat patiënten naar een speciaal ingericht centrum gaan, zoals een activiteitencentrum, waarbij specialistische activiteitenbegeleiders werkzaam zijn, die over verschillende opleidingen kunnen beschikken afhankelijk van de doelgroep. Het werken met verstandelijk gehandicapten zal bijvoorbeeld om een andere opleiding vragen dan het werken met ouderen. Over het algemeen zal een activiteitenbegeleider zelfzorgactiviteiten, ontspanningsactiviteiten of educatieve activiteiten organiseren.

Lees verder...

Opleiding tot Activiteitenbegeleider

Welke opleiding is nodig om Activiteitenbegeleider te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Activiteitenbegeleider? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Activiteitenbegeleider

Wat is het salaris en tarief van een Activiteitenbegeleider? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Activiteitenbegeleider in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Activiteitenbegeleider

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Activiteitenbegeleider bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl