Activiteitenbegeleider

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Activiteitenbegeleider?

Een activiteitenbegeleider is verantwoordelijk voor het organiseren van passende activiteiten met betrekking tot zorgbehoevende mensen. Activiteitenbegeleider valt als beroep onder medische dienstverlening in de vorm van het aanbieden van verschillende activiteiten aan patiënten. Aan welke patiënten deze activiteiten aangeboden worden kan verschillen per instelling waar de activiteitenbegeleider werkzaam is. Een activiteitenbegeleider werkt doelgericht en methodisch. Mensen kunnen om verschillende redenen hulp nodig hebben en iedere doelgroep heeft zijn eigen methode van aanpak. Verschillende categorieën van mensen die te maken kunnen krijgen met een activiteitenbegeleider zijn mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, mensen met psychiatrische problemen, (probleem) jeugd en oudere mensen die wel of niet dementerend zijn. Verschillende activiteiten die georganiseerd kunnen worden door een activiteitenbegeleider zijn bijvoorbeeld muziek maken, tekenen, schilderen of knutselen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Activiteitenbegeleider

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Activiteitenbegeleider

Welke opleiding is nodig om Activiteitenbegeleider te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Activiteitenbegeleider? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Activiteitenbegeleider

Wat is het salaris en tarief van een Activiteitenbegeleider? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Activiteitenbegeleider in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl