Obductieassistent

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Obductieassistent?

Een obductieassistent is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met in- en uitwendig onderzoek van overleden personen. In de meeste gevallen zal een obductieassistent werkzaam zijn onder het toezicht van een patholoog, echter werkt een obductieassistent ook zelfstandig afhankelijk van de werkzaamheden. Obductie is een ander woord voor autopsie of inwendige lijkschouwing. Als obductieassistent ondersteun je dan ook de patholoog bij het onderzoeken van mogelijke doodsoorzaken van mensen, door het uitvoeren van verschillende werkzaamheden zoals het afnemen van bloed, het afnemen van vocht en het afnemen van weefsels. Ook maak je insnijdingen om uitsnijdingen mogelijk te maken voor onderzoek. Deze verschillende werkzaamheden kunnen nodig zijn om achteraf te kunnen bepalen of gestelde diagnoses wel blijken te kloppen. De verschillende werkzaamheden voer je over het algemeen niet alleen uit maar samen met een patholoog. Andere belangrijke werkzaamheden waarvoor een obductieassistent verantwoordelijk is, zijn het invullen en afhandelen van administratieve formulieren en het controleren van administratieve formulieren. In alle gevallen moeten de werkzaamheden van een obductieassistent gezien worden als ondersteunende werkzaamheden van de patholoog. Ook het informeren van medisch specialisten, analisten, bezoekers en uitvaartverzorgers behoort over het algemeen tot de werkzaamheden van de obductieassistent. Vanzelfsprekend zal het beroep obductieassistent bij je moeten passen, omdat het zeer delicate werkzaamheden betreft. Ook het secuur en hygiënisch werken is belangrijk om verspreiding van ziektekiemen te voorkomen. Obducties worden uitgevoerd voor wetenschappelijk onderzoek of voor gerechtelijk onderzoek. Bij gerechtelijk onderzoek is er meestal sprake van een strafbaar feit of een vermoeden van een strafbaar feit.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Obductieassistent

Wat is het salaris en tarief van een Obductieassistent? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Obductieassistent in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Obductieassistent

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Obductieassistent bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl