Maatschappelijk werker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Maatschappelijk werker?

Een maatschappelijk werker is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met mensen en hun sociale omgeving. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een maatschappelijk werker het beste omschrijven als het helpen van mensen die tegen bepaalde problemen aanlopen. Dit heeft vooral betrekking op de zelfredzaamheid van mensen in hun sociale omgeving. De werkzaamheden van een maatschappelijk werker hebben niet alleen betrekking op mensen die psychische problemen hebben, omdat mensen met veel meer problemen te maken kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld ook aan financiële problemen, relatieproblemen of aan opvoedproblemen met betrekking tot kinderen. Het werkdomein van een maatschappelijk werker is dan ook erg breed te noemen, en kan afhankelijk zijn van de genoten opleiding als maatschappelijk werker. Er kunnen meerdere opleidingen en studies van toepassing zijn op het beroep maatschappelijk werker, op verschillende niveaus. Het beroep maatschappelijk werker moet dan ook vrij algemeen gezien worden, omdat een maatschappelijk werker met verschillende soorten mensen te maken kan krijgen die ook met verschillende soorten problemen te maken kunnen hebben. In alle gevallen is een maatschappelijk werker wel verantwoordelijk voor het ondersteunen van mensen die bepaalde problemen ondervinden. Binnen het beroep maatschappelijk werker bestaan er diverse specialisaties, waardoor de inhoudelijke werkzaamheden kunnen verschillen per maatschappelijk werker. Als maatschappelijk werker ben je vooral verantwoordelijk voor het ondersteunen van mensen. Dit heeft meestal betrekking op het oplossen van problemen of het leren omgaan met bepaalde problemen. Maatschappelijk werkers kunnen met veel problemen te maken krijgen van cliënten. Denk bijvoorbeeld aan huurschuld, verslavingen, werkeloosheid, opvoedingsproblemen en aan depressiviteit.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Maatschappelijk werker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Maatschappelijk werker

Wat is het salaris en tarief van een Maatschappelijk werker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Maatschappelijk werker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Maatschappelijk werker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Maatschappelijk werker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl