Radioloog

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Radioloog?

Een radioloog is een medische specialist, die gespecialiseerd is in medische beeldvorm. Radiologie is een medisch specialisme dat zich richt op het onderzoeken en diagnosticeren van een ziekte, letsel of aandoening. Hierbij wordt er onder andere gebruikgemaakt van röntgenonderzoek, echografie en MRI. Een radioloog stelt aan de hand van röntgenfoto’s, geluidsgolven (echografie) en magnetisme (MRI) ziekten bij patiënten vast, of sluit deze uit. Aan de hand van röntgenfoto’s kan een radioloog afwijkingen in een bot of weefsel vaststellen. Met behulp van een echo of MRI kan een radioloog bepalen waar de ziekte of aandoening zich bevindt en wat de aard van de ziekte of aandoening is. Ook kan een radioloog (kleine) chirurgische ingrepen uitvoeren. Hierbij kun je denken aan dotteren of het stelpen van bloedingen. Een radioloog werkt voornamelijk voor de afdeling radiologie in een algemeen ziekenhuis. De afdeling radiologie onderzoekt patiënten op afspraak, maar het is ook mogelijk dat er een patiënt wordt onderzocht op de afdeling radiologie als gevolg van een spoedopname. Het komt dan ook regelmatig voor dat patiënten op de spoedeisende belanden, omdat er een verdenking bestaat van een botbreuk. Bovendien is het mogelijk dat een radioloog een rol speelt met betrekking tot wetenschappelijk onderzoek. Als radioloog besteed je dan tijd aan het doen van onderzoek en het geven van onderwijs zoals het geven van simulatieoefeningen aan andere medewerkers van een ziekenhuis. Aan de hand van de gemaakte radiologische beelden kan een radioloog ziekten, aandoeningen of letsel niet enkel vaststellen of uitsluiten, maar ook direct behandelen. Het worden van radioloog is niet makkelijk en zal om verschillende aanvullende studies vragen na de studie geneeskunde.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Radioloog

Wat is het salaris en tarief van een Radioloog? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Radioloog in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Radioloog

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Radioloog bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl