Woonbegeleider

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Woonbegeleider?

Een woonbegeleider is een zorgmedewerker die werkzaam is binnen een woongroep. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een woonbegeleider het beste omschrijven als het op een actieve manier bijdragen aan de dagelijkse activiteiten binnen de betreffende woonvorm. Het beroep woonbegeleider moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat er binnen woongroepen diverse soorten specialisten werkzaam kunnen zijn, die verantwoordelijk kunnen zijn voor verschillende werkzaamheden. Daarnaast bestaan er veel verschillende soorten woongroepen, waardoor een woonbegeleider te maken krijgt met verschillende soorten cliënten. Denk bijvoorbeeld aan ouderen, aan gehandicapten en aan kinderen die te maken hebben met gedragsproblemen. De werkzaamheden van een woonbegeleider moeten gezien worden als ondersteunende werkzaamheden, waarbinnen ook begeleiding een belangrijke rol zal spelen. Over het algemeen werkt een woonbegeleider samen met diverse soorten andere collega's. De belangrijkste taak van een woonbegeleider kan gezien worden als het er op toezien dat de groep op een goede manier samenleeft. Als woonbegeleider kan je te maken hebben met inwoners die tijdelijk of permanent verblijven in een instelling. De belangrijkste taak van een woonbegeleider is het dagelijks ondersteunen en bezighouden van de inwoners. Een belangrijk punt als woonbegeleider is het bevorderen van de zelfstandigheid van inwoners. De meeste woonbegeleiders zijn ook verantwoordelijk voor het bieden van praktische hulp, zoals het koken, brood smeren, schoonmaken en het helpen bij de algemene verzorging. In sommige gevallen kan een woonbegeleider ook aangemerkt worden als ambulant begeleider. Een ambulant begeleider is verantwoordelijk voor het begeleiden van mensen die thuis wonen. Het is dus niet zo dat alle woonbegeleiders werkzaam zijn binnen een instelling.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Woonbegeleider

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Woonbegeleider

Wat is het salaris en tarief van een Woonbegeleider? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Woonbegeleider in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Woonbegeleider

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Woonbegeleider bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl