Opvoedondersteuner

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Opvoedondersteuner?

Een opvoedondersteuner is gespecialiseerd in het begeleiden van ouders en kinderen met betrekking tot de opvoeding. Het hoeft daarbij niet altijd te gaan om grote gedragsproblemen, omdat een opvoedondersteuner ook ingezet kan worden voor tijdelijke ondersteuning of het geven van advies. Daarnaast kan een opvoedondersteuner aanwezig zijn bij consultatiebureaus, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en scholen om algemeen advies te geven. De meeste opvoedondersteuners geven ook regelmatig cursussen aan ouders, waarin diverse tips en ideeën gedeeld worden met betrekking tot de opvoeding van kinderen. Een opvoedondersteuner zal in alle gevallen bekijken wat de beste oplossing is voor de jeugdigen als zij en/of de ouders problemen ervaren. Een andere benaming voor een opvoedondersteuner is soms ook wel jeugdhulp-professional. Welke specifieke taken en verantwoordelijkheden een opvoedondersteuner heeft is weer afhankelijk van de soort werkgever als opvoedondersteuner. Het beroep opvoedondersteuner moet verder dus wel vrij algemeen gezien worden, omdat het beroep opvoedondersteuner in de praktijk op verschillende manieren voorkomt op diverse niveaus. In alle gevallen heeft een opvoedondersteuner te maken met kinderen, ouders of de begeleiders van kinderen. In de meeste gevallen heeft het beroep opvoedondersteuner betrekking op pedagogisch medewerkers of op pedagogen. Opvoedkunde heeft dan ook alles te maken met pedagogiek. Pedagogiek heeft betrekking op de manier, waarop volwassenen jeugdigen grootbrengen, inclusief alle bijbehorende onderwijsmethodes. Iemand zich gespecialiseerd heeft in onderwijskunde noemt men een onderwijskundige. Het beroep opvoedondersteuner kan dus betrekking hebben op verschillende vaklieden, die op verschillende manieren gespecialiseerd zijn in opvoedkunde. Zoals eerder omschreven is het niet zo dat opvoedondersteuners alleen te maken hebben met kinderen die gedragsproblemen hebben.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Opvoedondersteuner

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Opvoedondersteuner

Welke opleiding is nodig om Opvoedondersteuner te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Opvoedondersteuner? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Opvoedondersteuner

Wat is het salaris en tarief van een Opvoedondersteuner? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Opvoedondersteuner in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Opvoedondersteuner

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Opvoedondersteuner bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl