Revalidatiearts

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Revalidatiearts?

Een revalidatiearts is arts in de medische specialisatie revalidatiegeneeskunde. Revalidatiegeneeskunde is een medisch specialisme dat zich bezighoudt met de gevolgen van ziekte en aandoeningen van patiënten. Patiënten die doorverwezen worden naar een revalidatiearts hebben een functionele beperking opgelopen door een ziekte of aandoening. Denk bijvoorbeeld aan hersenletsel, een beroerte, een amputatie of aan een reumatische aandoening. Een van de belangrijkste taken van een revalidatiearts is het bekijken wat patiënten nog wel kunnen, zodat ze zo goed als mogelijk zelfstandig kunnen functioneren in het dagelijks leven. Een revalidatiearts is een arts, echter zal een revalidatiearts zich niet zozeer bezighouden met ziekten, omdat een revalidatiearts meer gespecialiseerd is in de gevolgen van aandoeningen en/of ziekten. Het werkgebied van een revalidatiearts is dan ook zeer breed te noemen, omdat dit eigenlijk betrekking kan hebben op alle denkbare ziekten en aandoeningen. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een revalidatiearts het beste omschrijven als het zo goed mogelijk helpen van patiënten zodat patiënten weer zelfstandig en/of zelfredzaam worden, voor zover dit mogelijk is. Met andere woorden zal een revalidatiearts proberen de gevolgen van aandoeningen en/of ziekten zo goed mogelijk proberen te beperken. Een revalidatiearts zal ook regelmatig samenwerken met andere medisch specialisten. Als revalidatiearts heb je over het algemeen alleen te maken met patiënten die blijvend lichamelijk letsel hebben opgelopen door een aandoening, ziekte of ongeluk. In veel gevallen komt een patiënt terecht bij de revalidatiearts als andere medisch specialisten hem of haar doorverwijzen. Andere werkzaamheden van een revalidatiearts zijn bijvoorbeeld wondbehandeling, het geven van injecties, het beoordelen van röntgenfoto's en het opstellen van behandelplannen na een diagnose.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Revalidatiearts

Wat is het salaris en tarief van een Revalidatiearts? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Revalidatiearts in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Revalidatiearts

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Revalidatiearts bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl