Ziekenhuishygienist

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Ziekenhuishygienist?

Een ziekenhuishygiënist is meestal een zorgmedewerker, die als extra taak heeft het toezien op de hygiëne. Dit kan bijvoorbeeld een verpleegster zijn die een extra opleiding gevolgd heeft tot ziekenhuishygiënist. De opleiding ziekenhuishygiënist is dus een aanvulling op een beroep binnen de gezondheidszorg, en kan alleen gevolgd worden met de juiste vooropleidingen. De belangrijkste taak van een ziekenhuishygiënist is het voorkomen van ziekenhuisinfecties door mogelijke problemen vroegtijdig te signaleren en ze te bestrijden. Het voorkomen van ziekenhuisinfecties kan uitgevoerd worden door het bieden van informatie aan andere medewerkers over geldende richtlijnen binnen het ziekenhuis op het gebied van hygiëne. De functie ziekenhuishygiënist is een belangrijk functie, omdat de functie er voor kan zorgen dat kleine problemen geen grote problemen worden. De meeste ziekenhuizen maken tegenwoordig gebruik van speciale ziekenhuishygiënisten om problemen te voorkomen. Een andere benaming voor een ziekenhuishygiënist is tegenwoordig ook wel deskundige infectiepreventie. De functie ziekenhuishygiënist is dus alleen voorbehouden aan zorgverleners die al beschikken over een passende vooropleiding, bijvoorbeeld tot verpleegkundige. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een ziekenhuishygiënist het beste omschrijven als het voorkomen, herkennen, beschrijven en bestrijden van mogelijk ziekenhuisinfecties.

Lees verder...

Opleiding tot Ziekenhuishygienist

Welke opleiding is nodig om Ziekenhuishygienist te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Ziekenhuishygienist? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Ziekenhuishygienist

Wat is het salaris en tarief van een Ziekenhuishygienist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Ziekenhuishygienist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl