Oefentherapeut

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Oefentherapeut?

Een oefentherapeut is een paramedicus, die zich gespecialiseerd heeft in mensendieck en/of cesar. Mensendieck en cesar zijn alternatieve oefentherapieën, die niet door artsen uitgevoerd worden, maar door oefentherapeuten, die beschikken over een gerichte hbo-opleiding. Mensendieck en cesar behandelingen betreft behandelingen om het functioneren van patiënten te verbeteren, inclusief het voorkomen van klachten, die ontstaan door onjuiste houdingspatronen en/of bewegingspatronen. De patiënten die oefentherapeuten behandelen hebben in veel gevallen klachten door een bepaalde afwijking of ziekte, waardoor ze problemen ondervinden. Cesar en mensendieck zijn beide behandelmethodes, die niet door een arts gegeven worden en in de meeste gevallen niet gemonitord worden door een arts. Als dit wel het geval is, spreekt men van een paramedische behandeling. Een arts kan patiënten wel doorverwijzen naar een oefentherapeut zonder dat er sprake is van een paramedische behandeling. In dat geval zal de betreffende arts geen toezicht houden op de behandeling. Het beroep oefentherapeut is geen vrij-beroep en kent beroepsbescherming in Nederland. Een oefentherapeut is dus gespecialiseerd in oefentherapie. Oefentherapie kan in het kort het beste omschreven worden als het teweegbrengen van spiercontracties en bewegingen van het lichaam om het functioneren van het lichaam te verbeteren. Binnen oefentherapie is er veel aandacht voor mobiliserende, stabiliserende en spierversterkende oefeningen, zodat patiënten meer zelfredzaam worden. Een oefentherapeut kan niet zomaar vergeleken worden met een fysiotherapeut, omdat een fysiotherapeut gebruikmaakt van fitnessapparatuur en andere hulpmiddelen. Een oefentherapeut maakt over het algemeen geen gebruik van hulpmiddelen. Een oefentherapeut probeert zonder gebruik van hulpmiddelen inzicht te krijgen in de specifieke klachten van patiënten.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Oefentherapeut

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Oefentherapeut

Wat is het salaris en tarief van een Oefentherapeut? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Oefentherapeut in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Oefentherapeut

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Oefentherapeut bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl