Apotheker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Apotheker?

Een apotheker is een zorgprofessional op het gebied van geneesmiddelen. Een andere benaming voor apotheker is soms ook wel farmaceut. De titel apotheker is binnen Nederland een beschermde titel, die niet zomaar gebruikt mag worden. Een apotheker moet ingeschreven staan bij het BIG-register om de titel apotheker te mogen voeren. Als apotheker zijn er diverse specialisaties mogelijk, zoals industriële farmacie, ziekenhuisfarmacie, ziekenhuisapotheker en apotheker toxicoloog. Deze specialisaties kunnen behaald worden door het volgen van extra opleidingen na de opleiding farmacie en nemen, afhankelijk van de specialisatie, één tot vijf jaar in beslag. In vroegere dagen was een apotheker meer dan een geneesmiddelenspecialist en was ook kruidenier. Een kruidenier verkocht onder andere ook suiker en kruidenwijnen. Tegenwoordig is een apotheker geen kruidenier meer en is deze alleen nog gespecialiseerd in geneesmiddelen. Het beroep apotheker is een beroep waarbinnen je grote verantwoordelijkheden hebt, omdat het verstrekken van de juiste informatie en medicatie aan mensen belangrijk is. Een apotheker is dus een specialist in medicijnen, die ook verantwoordelijk is voor andere werkzaamheden, zoals het bevorderen van het juiste medicijngebruik, het ontwikkelen van medicijnen en het uitvoeren van onderzoek naar de werking van medicijnen. Omdat een apotheker binnen verschillende soorten apotheken werkzaam kan zijn, kunnen de inhoudelijke werkzaamheden per apotheek verschillen. De meeste apothekers zijn werkzaam binnen openbare apotheken. Apothekers zijn voornamelijk verantwoordelijk voor het verzorgen van eerstelijnsgezondheidszorg aan mensen, door het verstrekken van de juiste medicijnen. Denk hierbij aan het controleren of medicijnen geschikt zijn voor mensen en aan het geven van voorlichting aan mensen. Ook het begeleiden van mensen die medicijnen gebruiken behoort tot de verantwoordelijkheden van de apotheker.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Apotheker

Wat is het salaris en tarief van een Apotheker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Apotheker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Apotheker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Apotheker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl