Opticien

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Opticien?

Een opticien is een vakman of vakvrouw die zich heeft gespecialiseerd in het aanmeten van brillen en contactlenzen. Het beroep opticien heeft dus alles te maken met het zicht van mensen, waarin een opticien is gespecialiseerd. Als opticien kan je verschillende werkzaamheden uitvoeren binnen een optiekwinkel, afhankelijk van het opleidingsniveau. Enkele belangrijke werkzaamheden van een opticien zijn het verricht van oogmetingen voor klanten en het adviseren van klanten met betrekking tot monturen, glassoorten, contactlenzen en de ogen zelf. Maar ook het repareren van brilmonturen en glazen behoort tot de werkzaamheden van een opticien. Omdat de meeste brillen tegenwoordig ook als modeartikel gezien worden is het belangrijk dat een opticien goed advies weet te geven met betrekking tot monturen en de stijl van brillen. Een opticien maakt gebruik van moderne machines om de ogen van cliënten te kunnen meten en om de brilglazen te kunnen slijpen. Als opticien is het dan ook belangrijk dat je goed met machines en gereedschap om kan gaan. Een opticien is niet alleen gespecialiseerd in het aanmeten van brillen en contactlenzen, omdat een opticien ook gezien kan worden als een verkoopmedewerker. Een opticien is dan ook werkzaam binnen de detailhandel. Ondanks dat de werkzaamheden van een opticien aan te merken zijn als gespecialiseerde werkzaamheden kent het beroep opticien geen bescherming meer. Iedereen kan en mag zich dus zomaar opticien noemen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Opticien

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Opticien

Welke opleiding is nodig om Opticien te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Opticien? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Opticien

Wat is het salaris en tarief van een Opticien? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Opticien in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl