Opticien

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Opticien?

Het beroep opticien heeft alles te maken met het zicht van mensen, waarin een opticien is gespecialiseerd. Als opticien kan je meerdere taken uitvoeren in een optiekwinkel, afhankelijk van je opleidingsniveau. Enkele belangrijke taken van een opticien zijn het verricht van oogmetingen voor klanten en het adviseren van klanten met betrekking tot monturen, glassoorten, contactlenzen en natuurlijk de ogen zelf. Maar ook het repareren van brilmonturen en glazen zal tot de werkzaamheden behoren van de opticien. Omdat de bril tegenwoordig ook wel als modeartikel gezien wordt is het belangrijk dat de opticien goed advies weet te geven met betrekking tot de montuur en stijl van de bril. Een opticien maakt gebruik van moderne machines om de ogen van een cliënt te kunnen meten en om de brilglazen te kunnen slijpen. Als opticien is het dan ook belangrijk dat je goed met machines en gereedschap om kunt gaan.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Opticien

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Opticien

Welke opleiding is nodig om Opticien te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Opticien? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Opticien

Wat is het salaris en tarief van een Opticien? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Opticien in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl