Kno-arts

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Kno-arts?

Een kno-arts is een medisch specialist die zich gespecialiseerd heeft in otorinolaryngologie. Otorinolaryngologie heeft betrekking op het onderzoeken en behandelingen van aandoeningen aan de keel, neus en oren. Daarnaast is een kno-arts gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van aandoening aan het hoofd en de hals. Over het algemeen bestaan de werkzaamheden van kno-arts uit het onderzoeken van patiënten, het stellen van diagnoses, het behandelen van patiënten met medicijnen en het uitvoeren van medische ingrepen als chirurg. Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van neuscorrecties, het rechtzetten van oren en aan het uitvoeren van cosmetische ingrepen. Daarnaast kan het gaan om het verwijderen van aandoeningen, zoals een kwaadaardig gezwel. Andere werkzaamheden die toebehoren tot een kno-arts zijn het behandelen van afwijkingen aan het hoofd-halsgebied, zoals gezwellen van het gelaat en de hals inclusief in de speekselklieren en de slokdarm. Het is dus niet zo dat een kno-arts alleen verantwoordelijk is voor het verwijderen van keelamandelen. Dit omdat de werkzaamheden van een kno-arts veel breder gezien moeten worden. Minder bekende behandelingen zijn bijvoorbeeld het opereren van mensen om het snurken te verminderen of het uitvoeren van behandelingen om ontstekingen te verhelpen. De meeste mensen kennen de kno-arts van het knippen van de keelamandelen, het knippen van de neusamandelen of van het plaatsen van trommelvliesbuisjes. Maar otorinolaryngologie heeft ook betrekking op andere aandoeningen en behandelingen. Enkele minder bekende aandachtsgebieden van een kno-arts zijn het behandelen van mondkanker, slokdarmkanker, lymfeklierkanker en bijvoorbeeld het behandelen van strottenhoofdkanker. Een kno-arts is dus gespecialiseerd in de behandeling van aandoeningen van de keel, neus en oren. Zoals eerder omschreven kan een kno-arts ook aangemerkt worden als chirurg.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Kno-arts

Wat is het salaris en tarief van een Kno-arts? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kno-arts in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Kno-arts

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Kno-arts bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl