Slaapwacht

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Slaapwacht?

Een slaapwacht is een zorgmedewerker, student of vrijwilliger, die als slaapwacht een signalerende functie heeft binnen de zorglocatie waar hij of zij werkzaam is. Het beroep slaapwacht kan dus betrekking hebben op verschillende medewerkers. De werkzaamheden van een slaapwacht kunnen het beste omschreven worden als het bewaken van het nachtritme van cliënten en het waken over een veilig leefklimaat. Daarnaast is een slaapwacht in de meeste gevallen het aanspreekpunt van cliënten. De werkzaamheden van een slaapwacht kunnen per slaapwacht verschillen, omdat een slaapwacht werkzaam kan zijn binnen verschillende zorginstellingen. Het beroep slaapwacht moet dus vrij algemeen gezien worden, omdat het beroep verder geen vaste omschrijving kent. Een slaapwacht hoeft ook geen zorgmedewerker te zijn, omdat een slaapwacht ook alleen verantwoordelijk kan zijn voor het inroepen van de juiste specialisten als dat nodig mocht zijn. Als er geen bijzonderheden zijn kan een slaapwacht over het algemeen de hele nacht doorslapen. Een slaapwacht start over het algemeen met zijn of haar werkzaamheden om tien uur in de avond en slaapt dus op de betreffende locatie. De slaapwacht ontvangt aan het begin van de dienst een overdracht van de dagdienst, waarbinnen alle eventuele bijzonderheden omschreven zijn. Ondanks dat een slaapwacht gewoon mag slapen tijdens de werkzaamheden is het beroep slaapwacht aan te merken als een beroep waarbinnen je grote verantwoordelijkheden hebt. Cliënten die tijdens de nacht problemen ondervinden moeten bij de slaapwacht terechtkunnen met deze problemen. Als slaapwacht kan je simpele problemen meestal zelfstandig oplossen of roep je specialisten in. In de ochtend is een slaapwacht verantwoordelijk voor het overdragen van de nachtdienst aan de dagdienst. Als slaapwacht kan het ook zo zijn dat je verantwoordelijk bent voor het helpen verstrekken van medicatie, echter kan dit per slaapwacht verschillen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Slaapwacht

Wat is het salaris en tarief van een Slaapwacht? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Slaapwacht in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Slaapwacht

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Slaapwacht bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl