Ambulant begeleider

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Ambulant begeleider?

Een ambulant begeleider is een zorgmedewerker of hulpverlener die mensen thuis zal begeleiden. Welke begeleiding een ambulant begeleider precies geeft aan mensen kan verschillen per ambulant begeleider. Denk bijvoorbeeld aan mensen die te maken hebben met psychologische problemen, mensen met een verslaving, oudere mensen die niet meer voor zichzelf kunnen zorgen, of aan mensen die financiële problemen ondervinden. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een ambulant begeleider omschrijven als het helpen van andere mensen, die te maken hebben met psychische en/of fysieke problemen. Ambulante zorg staat voor het thuis verzorgen of behandelen van patiënten en het begeleiden van mensen. Ambulante zorg komt binnen Nederland steeds meer voor op verschillende manier, waardoor de zorgkosten lager blijven. De belangrijkste reden hiervoor is dat patiënten niet meer in het ziekenhuis of andere soorten zorginstelling hoeven te verblijven. Ambulante zorg noemt men ook wel een ambulante therapie. Het woord ambulant zelf staat voor “geen vaste standplaats”. Over het algemeen zal je als ambulant begeleiding verantwoordelijk zijn voor het begeleiden van cliënten, waarbinnen de focus zal liggen op zelfredzaamheid. Als ambulant begeleider ben je meestal ook verantwoordelijk voor het opstellen van een ondersteuningsplan, waarbinnen gekeken wordt naar zorgbehoefte. Welke zorgbehoefte cliënten precies hebben is afhankelijk van de soort problemen. Daarnaast kan de zorgbehoefte inhoudelijke verschillen per cliënt, omdat er bijvoorbeeld sprake is van mantelzorg. Een mantelzorger kan ook gezien worden als begeleider, met het belangrijke verschil dat een mantelzorger geen zorgspecialist is. Een ambulant begeleider kan ook verantwoordelijk zijn voor het doorverwijzen van cliënten.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Ambulant begeleider

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Ambulant begeleider

Wat is het salaris en tarief van een Ambulant begeleider? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Ambulant begeleider in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Ambulant begeleider

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Ambulant begeleider bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl