Huidtherapeut

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Huidtherapeut?

Een huidtherapeut is een paramedicus, die patiënten behandelt die te maken hebben met een zieke of beschadigde huid. De patiënten komen meestal in aanraking met een huidtherapeut, omdat ze doorverwezen zijn door een medisch specialist of huisarts. Een huidtherapeut is dan ook een huidspecialist, die een groot aantal huidaandoeningen kan behandelen. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een huidtherapeut het beste omschrijven als het verminderen, oplossen of voorkomen van huidproblemen. Enkele voorbeelden van klachten waarmee mensen bij een huidtherapeut terecht kunnen zijn lichte vormen van acne, vaataandoeningen, pigmentvlekken, littekens, huidveroudering en overbeharing. Het vakgebied van de huidtherapeut behoort tot de paramedici, waardoor de huidtherapeut bepaalde medische handelingen mag uitvoeren. Huidtherapeuten vallen onder de wet BIG (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) en moeten ingeschreven zijn om als huidtherapeut te mogen werken. Een huidtherapeut is dus gespecialiseerd in het behandelen van cliënten die te maken hebben met een zieke of beschadigde huid. Daarnaast is een huidtherapeut gespecialiseerd hebben in het aanmeten van therapeutisch elastische kousen (steunkousen). Therapeutisch elastische kousen worden toegepast om de bloedvaten te ondersteunen bij het afvoeren van vocht en afvalstoffen. Het beroep huidtherapeut heeft raakvlakken met de werkzaamheden van een dermatoloog en schoonheidsspecialist, echter kunnen deze beroepen niet zomaar met elkaar vergeleken worden, omdat het specialistische werkzaamheden betreft. Ook de verantwoordelijke en de bevoegdheden binnen deze verschillende beroepen kunnen niet zomaar met elkaar vergeleken worden. Tegenwoordig kan een huidtherapeut ook medische tatoeages toepassen om littekenweefsel te camoufleren. Een huidtherapeut is dus op een brede manier gespecialiseerd in het behandelen van huidaandoeningen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Huidtherapeut

Wat is het salaris en tarief van een Huidtherapeut? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Huidtherapeut in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Huidtherapeut

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Huidtherapeut bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl