Ergotherapeut

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Ergotherapeut?

Een ergotherapeut helpt mensen die door een ziekte, handicap of psychische beperking niet meer goed kunnen functioneren in hun dagelijks leven. Ergotherapie is de moderne naam voor arbeidstherapie maar deze term wordt tegenwoordig bijna niet meer gebruikt. De kerntaak van een ergotherapeut richt zich op de persoon, zijn omgeving, activiteiten en de familie. Over het algemeen wordt de behandeling gericht op zelfredzaamheid zodat men zich beter leert redden in het dagelijkse leven. Een ergotherapeut is geen arts, maar heeft een belangrijke ondersteunende rol in het verbeteren van de levenskwaliteit.

Lees verder...

Opleiding tot Ergotherapeut

Welke opleiding is nodig om Ergotherapeut te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Ergotherapeut? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Ergotherapeut

Wat is het salaris en tarief van een Ergotherapeut? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Ergotherapeut in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl