Huisarts

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Huisarts?

Een huisarts is een medisch specialist binnen het vakgebied huisartsgeneeskunde. Huisartsgeneeskunde kan ook gezien worden als generalisme. Generalisme heeft betrekking op de basiskennis van veel verschillende medische onderwerpen. Met andere woorden is een huisarts een arts, die over weinig kennis beschikt van veel verschillende medische onderwerpen. Een huisarts is dan ook alleen aan te merken als medisch specialist binnen het vakgebied huisartsgeneeskunde. Het belangrijkste verschil tussen een generalist en een specialist is dat een generalist weinig weet van veel en dat een specialist veel weet van weinig. Dat we een huisarts ook een generalist kunnen noemen betekent niet dat een huisarts over weinig medisch kennis beschikt, omdat dit juist niet het geval is. Een huisarts moet gezien worden als allround specialist, die beschikt over veel kennis in de basis. Het is juist de rol van een huisarts om patiënten door te verwijzen naar de juiste specialisten als dat nodig is. Als huisarts bedrijf je dan ook gezondheidszorg vanuit een generalistisch perspectief. Een huisarts kan daarom ook gezien worden als een eerstelijns hulpverlener. Andere generalisten binnen de gezondheidszorg zijn bijvoorbeeld tandartsen en fysiotherapeuten. Het beroep huisarts is aan te merken als belangrijk beroep, omdat iedereen sterk afhankelijk is van de huisarts. In de meeste gevallen is de huisarts de eerste arts die mensen bezoeken als er sprake is van bepaalde klachten. Alleen als verder onderzoek of behandelingen nodig zijn zal een huisarts verwijzen naar meer gespecialiseerde medisch specialisten. Dit betreft vaak ziekenhuisspecialisten, zoals internisten, cardiologen en gynaecologen. Dit is afhankelijk van de soort klachten waarmee iemand te maken heeft. Een huisarts is dus een gespecialiseerde arts die over het algemeen niet werkzaam is binnen ziekenhuizen. Een huisarts is meestal werkzaam binnen een eigen huisartsenpraktijk en zal huisbezoeken afleggen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Huisarts

Wat is het salaris en tarief van een Huisarts? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Huisarts in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Huisarts

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Huisarts bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl