Seksuoloog

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Seksuoloog?

Een seksuoloog is gespecialiseerd in seksualiteit en, afhankelijk van de genoten opleiding, ook in seksuologie. Seksuologie is de wetenschap van seksualiteit en betreft een wetenschapper zoals een arts, een psycholoog of bijvoorbeeld een therapeut die beschikt over een universitaire studie. Als een seksuoloog geen wetenschapper is kan de betreffende seksuoloog zich niet bezighouden met seksuologie op een wetenschappelijke manier. Er bestaan dan ook belangrijke verschillen binnen het beroep seksuoloog, omdat er verschillende opleidingsniveaus bestaan binnen het beroep. Seksualiteit kan in het kort het beste omschreven worden als menselijke gevoelens die lust en opwinding veroorzaken bij mensen. Een seksuoloog behandelt mensen die problemen ondervinden met seksualiteit, wat betrekking kan hebben op uiteenlopende soorten van problemen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die pijn ondervinden tijdens het vrijen, aan mensen die geen zin hebben in seks, aan orgasmeproblemen, aan mensen die verschillende behoeftes hebben en aan mensen die te maken hebben gehad met seksueel geweld. Daarnaast kunnen mensen een beperking of ziekte hebben waardoor er problemen zijn met seks. Een seksuoloog is dus op een brede manier gespecialiseerd in seksuele problemen, wat ook betrekking kan hebben op medische en/of geestelijke aandoeningen. Zoals eerder omschreven kan seksualiteit niet zomaar vergeleken worden met seksuologie, omdat seksuologie een wetenschap betreft. Als het een medisch specialist betreft, spreekt men over het algemeen van een arts-seksuoloog. Een arts-seksuoloog kan ook lichamelijk onderzoek uitvoeren en medicijnen voorschrijven. Dit is een belangrijk verschil met therapeuten en met psychologen, omdat deze vaklieden niet aangemerkt kunnen worden als medisch specialist. Een therapeut en psycholoog zullen zich dan ook alleen bezighouden met geestelijke problemen rondom seksualiteit.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Seksuoloog

Wat is het salaris en tarief van een Seksuoloog? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Seksuoloog in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Seksuoloog

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Seksuoloog bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl