Uroloog

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Uroloog?

Een uroloog is een medisch specialist en chirurg die zich gespecialiseerd heeft in urologie. Urologie heeft betrekking op kwalen en stoornissen aan de blaas en de nieren, inclusief de voorplantingsorganen van mannen. Onder urologie verstaat men de blaas, de nieren, de urinebuis, de penis en het scrotum (balzak). Binnen de urologie worden verschillende ziekten en aandoeningen verholpen, zoals nierstenen, prostaatkanker, impotentie en vasectomie (sterilisatie bij de man). De behandelingen die een uroloog uitvoert kunnen om verschillende redenen uitgevoerd worden, zoals voor een sterilisatie, voor het verhelpen van een infectie, het verhelpen van impotentie of voor het behandelen van een aangeboren afwijking. In de meeste gevallen zal een uroloog zelf de patiënten onderzoeken en een diagnose stellen, inclusief het opstellen van een behandelplan. Het behandelplan kan bestaan uit het voorschrijven van medicijnen tot het uitvoeren van een operatie als dat nodig is. Een uroloog is dus gespecialiseerd in urologie, wat een chirurgische specialisatie is binnen de geneeskunde. Een uroloog is in het kort omschreven gespecialiseerd in het behandelen van aandoeningen die lopen van de bovenste rand van de nier tot de onderste punt van de plasbuis. Een uroloog kan patiënten op verschillende manieren onderzoeken, zoals door middel van een kijkonderzoek. Een andere benaming voor een kijkonderzoek is ook wel cystoscopie. Cystoscopie is het uitvoeren van een kortdurend geneeskundig onderzoek door middel van een starre of flexibele cystoscoop. De meeste mensen die terechtkomen bij een uroloog worden doorverwezen door de huisarts, omdat ze een probleem hebben met betrekking tot het urologisch gebied, zoals mogelijke nierstenen, impotentie, incontinentie of een blaasontsteking, als we het over vrouwen hebben. In lang niet in alle gevallen hoeven mensen naar een uroloog als er een probleem is op urologisch gebied, omdat in veel gevallen ook de huisarts patiënten prima kan helpen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Uroloog

Wat is het salaris en tarief van een Uroloog? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Uroloog in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Uroloog

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Uroloog bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl