Tandarts

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Tandarts?

Een tandarts is een arts die zich heeft gespecialiseerd in tandheelkunde. Tandheelkunde heeft betrekking op alles wat met het gebit en de mond te maken heeft, inclusief het tandvlees. Naast het behandelen van mogelijke gebitsproblemen heeft de tandarts een belangrijke adviserende rol om gebitsproblemen te voorkomen. De werkzaamheden van een tandarts zijn voor iedereen belangrijk, omdat een slecht verzorgd gebit grote problemen kan veroorzaken. De meeste mensen gaan dan ook minimaal twee keer per jaar naar de tandarts om hun gebit in een goede gezondheid te houden. De werkzaamheden die een tandarts uitvoert zijn zeer divers te noemen, zoals het onderzoeken van patiënten op mogelijke afwijkingen en/of ziekten aan hun tanden, kiezen en slijmvliezen, het onderzoeken en vaststellen van mogelijke tandvleesproblemen en het behandelen van deze mogelijke aandoeningen. Een tandarts is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, zoals herstelwerkzaamheden van tanden en kiezen, het verdoven van patiënten, het trekken van tanden en kiezen, het voorschrijven van medicijnen, het maken van röntgenfoto's en het doorverwijzen van patiënten naar specialisten als dat nodig mocht zijn. Een tandarts zal over het algemeen ook gebruikmaken van één of meerdere tandartsassistenten, afhankelijk van de soort tandartspraktijk. Ook het plaatsen van kronen en bruggen behoort tot de werkzaamheden van een tandarts. Als tandarts voer je redelijk veel verschillende behandelingen zelfstandig uit, echter komt het ook regelmatig voor dat je patiënten moet doorverwijzen naar gespecialiseerde medisch specialisten en paramedici. Denk bijvoorbeeld aan kaakchirurgen, orthodontisten en aan mondhygiënisten. Een mondhygiënist is een paramedicus, die zelfstandig bepaalde medische behandelingen mag uitvoeren onder toezicht van een tandarts. Als tandarts heb je dus ook te maken met andere specialisten.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Tandarts

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Tandarts

Welke opleiding is nodig om Tandarts te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Tandarts? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Tandarts

Wat is het salaris en tarief van een Tandarts? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Tandarts in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Tandarts

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Tandarts bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl