Wijkverpleegkundige

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Wijkverpleegkundige?

Een wijkverpleegkundige is een verpleegkundig specialist, die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van verpleegkundige taken. Het beroep wijkverpleegkundige kan niet vergeleken worden met het beroep verpleegkundige of het beroep thuiszorgmedewerker, omdat dit beroepen zijn op Mbo-niveau. De werkzaamheden van een wijkverpleegkundige houden meer in dan alleen het geven van zorg aan cliënten. Het is de wijkverpleegkundige die zal bepalen welke zorg cliënten precies nodig hebben, zodat ze zo goed mogelijk zelfstandig kunnen functioneren. Een wijkverpleegkundige houdt zich daarnaast bezig met het geven van verpleegkundige zorg. Deze verpleegkundige zorg kan verschillen van het wassen van patiënten tot wondverzorging en observatie van cliënten. Andere werkzaamheden van een wijkverpleegkundige kunnen zijn het toedienen van medicijnen of het aanleggen van een infuus. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een wijkverpleegkundige het beste omschrijven als het coördineren van de zorg met betrekking tot patiënten. Het coördineren van zorg houdt ook in dat een wijkverpleegkundige contact onderhoudt met andere zorgverleners, zoals huisartsen, medisch specialisten en fysiotherapeuten. Over het algemeen zal een wijkverpleegkundige veel samenwerken met andere zorgmedewerkers, zoals thuiszorgmedewerkers, echter zal een wijkverpleegkundige ook zelfstandig werkzaam zijn. Daarnaast kan een wijkverpleegkundige samenwerken met zogenaamde verpleegkundigen in de wijk. Een verpleegkundige in de wijk is een verpleegkundige die alleen beschikt over een Mbo-niveau opleiding. Het beroep wijkverpleegkundige en het beroep verpleegkundige in de wijk kunnen niet zomaar met elkaar vergeleken worden, omdat een wijkverpleegkundige over meer bevoegdheden en verantwoordelijkheden beschikt dan een Mbo-verpleegkundige. De werkzaamheden van een wijkverpleegkundige gaan dus verder dan alleen het bieden van verpleegkundige hulp.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Wijkverpleegkundige

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Wijkverpleegkundige

Welke opleiding is nodig om Wijkverpleegkundige te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Wijkverpleegkundige? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Wijkverpleegkundige

Wat is het salaris en tarief van een Wijkverpleegkundige? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Wijkverpleegkundige in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Wijkverpleegkundige

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Wijkverpleegkundige bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl