Wijkverpleegkundige

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Wijkverpleegkundige?

Een wijkverpleegkundige is een speciale zorgmedewerker die beschikt over de Hbo-opleiding verpleegkunde. Het beroep wijkverpleegkundige kan niet zomaar vergeleken worden met het beroep verpleegkundige of het beroep thuiszorgmedewerker, omdat dit beroepen zijn op Mbo-niveau. De werkzaamheden van een wijkverpleegkundige houden meer in dan alleen het geven van zorg aan cliënten. Het is de wijkverpleegkundige die zal bepalen welke zorg cliënten precies nodig hebben, zodat ze zo goed mogelijk zelfstandig kunnen functioneren. Een wijkverpleegkundige houdt zich daarnaast ook bezig met het geven van verpleegkundige zorg. Deze verpleegkundige zorg kan verschillen van het wassen van patiënten tot wondverzorging en observatie van cliënten. Andere werkzaamheden van een wijkverpleegkundige kunnen weer zijn het toedienen van medicijnen of het aanleggen van een infuus. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een wijkverpleegkundige het beste omschrijven als het coördineren van de zorg met betrekking tot patiënten. Het coördineren van zorg wil ook inhouden dat een wijkverpleegkundige contact onderhoudt met andere zorgverleners zoals huisartsen, ziekenhuizen en fysiotherapeuten. Over het algemeen zal een wijkverpleegkundige veel samenwerken met andere zorgmedewerkers zoals thuiszorgmedewerkers, echter zal een wijkverpleegkundige ook veel zelfstandig werkzaam zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Wijkverpleegkundige

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Wijkverpleegkundige

Welke opleiding is nodig om Wijkverpleegkundige te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Wijkverpleegkundige? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Wijkverpleegkundige

Wat is het salaris en tarief van een Wijkverpleegkundige? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Wijkverpleegkundige in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl