Implantoloog

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Implantoloog?

Een implantoloog is gespecialiseerd in het vervangen van tanden en kiezen met de plaatsing van implantaten. Een implantaat groeit vast in het kaakbot en is te zien als een kunstmatige wortel die doorgaans gemaakt is van titanium. Een implantoloog is beoefenaar van de implantologie en heeft doorgaans voorafgaand aan deze specialisatie een opleiding tot tandarts gevolgd. Er bestaat een register voor deze beroepsgroep in verband met de erkenning van het beroep. Een erkende professional voldoet namelijk aan ervaringseisen en aan andere voorwaarden. Bijvoorbeeld aan de voorwaarde om ieder jaar bijscholing of nascholing te volgen. Doorgaans vindt er vanuit tandartsenpraktijken een verwijzing plaats naar een behandeling bij een implantoloog. Er vindt altijd eerst een intake plaats om het probleem met tanden of kiezen in kaart te brengen. Tijdens het consult krijgt de patiënt de gelegenheid om het probleem voor te leggen. De implantoloog vraagt daarbij onder meer naar de wensen van de patiënt. Op basis van het consult volgt er een voorstel met betrekking tot de verschillende mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld soms nodig dat er extra voorbereidingen nodig zijn ten aanzien van het kaakbot. Daarbij is er ook sprake van het bieden van inzicht in de kosten die met de behandeling gepaard gaan. Er volgt een concreet behandelplan met een kostenbegroting voor de behandeling met gespecificeerde kosten. Als de patiënt akkoord gaat met de offerte voor de implantaten dan volgt er een afspraak voor de behandeling. Het plaatsen van de implantaten gebeurt nadat de implantoloog een verdoving heeft toegediend. Vervolgens komt er een klein sneetje in het tandvlees om het kaakbot te bereiken. Daarna boort de implantoloog een gaatje en wordt het implantaat in het kaakbot geplaatst. Hier komt tijdelijk een genezingskap overheen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Implantoloog

Wat is het salaris en tarief van een Implantoloog? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Implantoloog in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Implantoloog

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Implantoloog bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl