Team Mijnzzp

Politiewagen

Algemene informatie over de overheidsbranche

De totale overheidsbranche, waartoe diverse overheidsorganisaties behoren inclusief de semioverheid, is binnen Nederland met ongeveer 1 miljoen ambtenaren de grootste werkgever van Nederland. Binnen de Nederlandse overheid bestaan veel beroepsgroepen die verschillende verantwoordelijkheden hebben zoals bestuurders, beleidsmakers, leraren, politiemensen, militairen, handhavers en toezichthouders. Daarnaast maken al deze diensten gebruik van uitvoerende medewerkers, die verantwoordelijk zijn voor administratieve werkzaamheden. Al deze verschillende bestuurders, overheidsambtenaren en semi-ambtenaren zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de veiligheid en continuering van de B.V. Nederland. Eén van de belangrijkste taken van de overheid is het handhaven van de openbare orde en de rechtsorde, zodat de burgers zich veilig voelen. Daarnaast ziet de overheid er op toe dat het vastgestelde beleid uitgevoerd wordt.

Carrièremogelijkheden binnen de overheidsbranche

Binnen de overheid is het bijna altijd mogelijk om carrière te maken als je bereid bent om extra opleidingen te volgen. Zonder opleidingen bestaan er binnen de overheid over het algemeen weinig doorgroeimogelijkheden. De meeste overheidsinstanties bieden voldoende mogelijkheden om via de werkgever extra opleidingen te volgen, waardoor het carrière maken binnen de overheid in bijna alle gevallen mogelijk zal zijn. De overheid is binnen Nederland de grootste werkgever, waartoe zeer veel beroepen behoren op alle denkbare niveaus.

Brancheverenigingen en belangenbehartigers binnen de overheidsbranche

Staren als zelfstandig ondernemer binnen de overheidsbranche

Binnen de overheidsbranche zijn niet veel zelfstandig ondernemers actief, omdat dit in de meeste gevallen niet mogelijk is. Wie wenst te starten als zelfstandig ondernemer zal zich altijd goed moeten laten adviseren zoals door de kamer van koophandel of eventuele belangenbehartigers binnen de branche. De meeste ondernemers binnen de overheidsbranche worden tijdelijk ingehuurd, vanwege hun expertise op bepaalde vakgebieden.

Informatie over de overheidsbranche op Mijnzzp

Binnen de overheidsbranche op Mijnzzp hebben wij momenteel 83 beroepen opgenomen, die uitgebreid omschreven zijn en tevens voorzien zijn van één of meerdere filmpjes. Bij alle beroepen hebben wij vaste informatie opgenomen zoals mogelijke opleidingen, waar je kan werken, competenties, arbeidsmarktperspectief en arbeidsvoorwaarden. De overheidsbranche op Mijnzzp trekt dagelijks veel bezoekers, die op zoek zijn naar mogelijke opleidingen of zoeken naar algemene informatie over de branche. Ook veel scholieren bezoeken onze website regelmatig voor spreekbeurten.

Mijnzzp.nl

Zzp-ers en advertenties