Commando

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Commando?

Een commando is een militair die onderdeel uitmaakt van een speciale eenheid genaamd het Korps Commandotroepen (KCT). Een ander meer internationale benaming voor deze speciale eenheid is ook wel Special Forces (SF). Militairen die onderdeel uitmaken van het Korps Commandotroepen zijn militairen die speciaal opgeleid zijn in het uitvoeren van gevaarlijke en meestal bijzonder zware missies. Omdat het beroep commando een gevaarlijk beroep betreft waarbinnen ook de fysieke omstandigheden zwaar kunnen zijn, is de benaming commando alleen voorbehouden aan bijzondere militairen, die de opleiding met goed resultaat doorlopen hebben en dus onderdeel uitmaken van het Korps Commandotroepen. Commandotroepen zijn te herkennen aan de bekende groene baret met baretembleem. Een commando is dus een militair die lid is van een speciale eenheid van het leger. Om onderdeel uit te kunnen maken van het Korps Commandotroepen moeten commando's zowel fysiek als mentaal zeer sterk zijn. Met andere woorden is het zeker niet zo dat alle militairen ook zomaar commando kunnen worden, omdat alleen de beste en allersterkste militairen commando kunnen worden. Om commando te kunnen worden zullen militairen een strenge training en selectieprocedure moeten doorlopen. Binnen defensie kunnen tegenwoordig alle militairen van soldaat tot kapitein zich aanmelden voor de speciale opleiding tot commando. In het verleden was dit alleen voorbehouden aan militairen die een gevechtsfunctie hadden binnen defensie, maar tegenwoordig is dit niet meer het geval. Als commando ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van speciale operaties binnen vijandelijk gebied. Dit heeft over het algemeen betrekking op geheime opdrachten binnen een kleine groep van commando's. De functie commando kan vergeleken worden met de functie marinier, met het belangrijke verschil dat een marinier werkzaam is voor de marine.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Commando

Wat is het salaris en tarief van een Commando? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Commando in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Commando

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Commando bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl