Reclasseringswerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Reclasseringswerker?

Een reclasseringswerker begeleid mensen die een strafbaar feit hebben gepleegd waarvoor zij veroordeeld zijn of van verdacht zijn en nog voor veroordeeld moeten worden. Het reclasseringswerk is geen hulpverlening, maar ook geen politiewerk. Een reclasseringswerker werkt altijd in opdracht van de rechter, het gevangeniswezen of officier van justitie. Als reclasseringswerker werk je altijd met mensen die vanuit een rechtelijke uitspraak gedwongen zijn zich te melden bij de reclassering. Een reclasseringswerker stelt een contract op. De cliënt moet zich houden aan de gemaakte afspraken, de aanwijzingen en de voorwaarden die hierin benoemd en ondertekend zijn. In Nederland werken ongeveer 2000 reclasseringswerkers. Deze reclasseringswerkers zijn verspreid over vijf regio's. Elke regio wordt aangestuurd door een regiodirecteur. Een reclasseringswerker zet zich dagelijks in voor het veiliger maken van de samenleving. Naast de reclassering voor volwassenen kennen we ook jeugdreclassering en de verslavingsreclassering. Een reclasseringswerker heeft als doel het voorkomen van criminaliteit en het terugdringen van een mogelijke recidive. Recidive betekent dat een veroordeelde of verdachte terugvalt in ongewenst oud strafbaar gedrag. Ook het stimuleren, inspireren en motiveren van de dader of verdachte om zijn of haar gedrag te veranderen is een belangrijk onderdeel van het takenpakket van een reclasseringswerker. Dit om ervoor te zorgen dat hij of zij niet opnieuw in de fout gaat. Wanneer een dader of verdachte namelijk wel weer in de fout gaat, dan kan diegene daar ernstige problemen van ondervinden in de maatschappij. Een reclasseringswerker werkt met mannen of vrouwen van 18 jaar en ouder die veroordeeld zijn voor een strafbaar feit of hiervan verdacht worden. Het is zeer verschillend om welk strafbaar feit het gaat. Het kan gaan om een 18-jarige autodief, maar het kan bijvoorbeeld ook gaan om een 60-jarige geweldpleger. Soms gaat het om het plegen van één strafbaar feit, maar soms ook om meerdere.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Reclasseringswerker

Wat is het salaris en tarief van een Reclasseringswerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Reclasseringswerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Reclasseringswerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Reclasseringswerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl