Medewerker burgerzaken

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Medewerker burgerzaken?

Een medewerker burgerzaken is een ambtenaar die verantwoordelijk is voor verschillende werkzaamheden, die met Burger- en Publiekszaken te maken hebben. Een andere benaming voor medewerker burgerzaken is ook wel frontoffice medewerker. Als medewerker burgerzaken ben je werkzaam voor een gemeente en ben je een belangrijk visitekaartje van de gemeente, omdat je in veel gevallen het eerste ontmoetingspunt bent voor burgers. De werkzaamheden die een medewerker burgerzaken uitvoert variëren van baliewerkzaamheden, receptiewerkzaamheden tot administratieve werkzaamheden, zoals het uitvoeren van adressenonderzoek. De werkzaamheden die een medewerker burgerzaken uitvoert zijn meestal dienstverlenende werkzaamheden. Het bieden van service- en dienstverlening staat binnen het beroep medewerker burgerzaken hoog aangeschreven. Een medewerker burgerzaken is dus als gemeenteambtenaar verantwoordelijk voor het uitvoeren van algemene publieke zaken, die alle burgers aangaan. Denk hierbij aan mensen die voor een nieuw rijbewijs komen, of aan mensen die een nieuw paspoort nodig hebben. Het is de medewerker burgerzaken, die alle benodigde gegevens zal verzamelen en verwerken, zodat een nieuw rijbewijs of paspoort aangevraagd kan worden. Het is niet zo dat een medewerker burgerzaken alleen werkzaam is achter de balie. Denk ook aan het controleren van informatie in de gemeentelijke basisadministratie voordat officiële documenten aangemaakt en uitgeven kunnen worden. Als medewerker burgerzaken is het belangrijk dat je op de hoogte bent van wet- en regelgeving, omdat het officiële documenten en/of handelingen betreft. Over het algemeen zal een medewerker burgerzaken voldoende hebben aan de basisopleiding burgerzaken om werkzaam te kunnen zijn als medewerker burgerzaken. Als medewerker burgerzaken is het belangrijk dat je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een dienstbare instelling.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Medewerker burgerzaken

Wat is het salaris en tarief van een Medewerker burgerzaken? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Medewerker burgerzaken in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Medewerker burgerzaken

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Medewerker burgerzaken bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl