Kinderombudsman

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Kinderombudsman?

De kinderombudsman ziet toe op de naleving van kinderrechten door de overheid in Nederland. Daarnaast adviseert de kinderombudsman de Tweede Kamer, Eerste Kamer en andere organisaties over kinderrechten. De belangrijkste taak van de kinderombudsman is het bewaken en verbeteren van de kinderrechten. De kinderombudsman ziet toe op de rechten van kinderen en jongeren tot een leeftijd van achttien jaar. De kinderombudsman is in Nederland ingevoerd in het 2010 en heeft een wettelijke basis om op te mogen komen voor de rechten van kinderen en jongeren. De adviezen die de kinderombudsman geeft zijn over het algemeen zwaarwegende adviezen voor bestuurders en andere organisaties, die met kinderen te maken hebben. De kinderombudsman is onafhankelijk en geeft adviezen aan de overheid en andere organisaties die met kinderen en jongeren te maken hebben, zoals in het onderwijs, de jeugdzorg, de kinderopvang en de gezondheidszorg. De belangrijkste kerntaak van de kinderombudsman is dus het controleren of de overheid en andere organisaties die kinderrechten naleven. De kinderombudsman is in het leven geroepen, omdat kinderen geen invloed kunnen, uitoefen op besluitvorming. Daarnaast is het zo dat kinderen niet zelfstandig naar de rechter kunnen stappen, waardoor ze in veel gevallen niet zelfstandig kunnen opkomen voor hun rechten. Het is de kinderombudsman, die over de belangen van kinderen waakt. Het waken over het belang van kinderen en jongeren moet heel breed gezien worden. Denk bijvoorbeeld aan hoe de politie omgaat met kinderen die verdacht worden van een strafbaar feit, of aan opkomen voor kinderen die te maken hebben met armoede. Een ander voorbeeld is dat een school kinderen niet op de juiste manier beschermt tegen pesten. In dit soort gevallen kunnen kinderen de hulp inroepen van de kinderombudsman. Het is de kinderombudsman, die zal onderzoeken op de rechten van kinderen geschonden zijn.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Kinderombudsman

Wat is het salaris en tarief van een Kinderombudsman? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kinderombudsman in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Kinderombudsman

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Kinderombudsman bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl