Onderwijsinspecteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Onderwijsinspecteur?

Een onderwijsinspecteur heeft als toezichthouder de verantwoordelijkheid om schoolgemeenschappen te inspecteren. Een van de werkzaamheden bestaat uit het beoordelen van de kwaliteit van onderwijsinstellingen. Om de kwaliteit te beoordelen legt de schoolinspecteur onder meer bezoeken af aan schoolgemeenschappen. Tijdens het bezoek vindt er een inspectie plaats en volgt er een beoordeling over de kwaliteit. Naar aanleiding van het bezoek volgt er een gesprek met de school of instelling. In dat gesprek voorziet de onderwijsinspecteur in het verstrekken van adviezen met als doel de kwaliteit te verbeteren. Het uiteindelijke doel is om de kwaliteit van het onderwijs in Nederland te waarborgen. Bij de uitvoering van het beroep is het belangrijk om oog voor verschillende belangen te hebben. Bijvoorbeeld voor de belangen van kinderen, maar ook voor de medewerkers in de onderwijssector. In dat opzicht is er sprake van een grote verantwoordelijkheid. Het is mogelijk dat een onderwijsinspecteur op basis van signalen van bezorgde ouders onderzoek verricht. Een bezoek aan een onderwijsinstelling kan vorm krijgen door een risicoanalyse uit te voeren. Daarna bestaat afhankelijk van de uitkomst van de risicoanalyse de kans dat er nader onderzoek volgt. Bijvoorbeeld om te bepalen in welke mate een schoolinstelling toezicht behoeft. In dat licht bezien, geldt dat toezicht op onderwijsinstellingen voor een deel maatwerk is. Er wordt daarbij gebruikgemaakt van onderzoekkaders, waarin verschillende gegevens staan opgenomen. Bijvoorbeeld op welke wijze de Onderwijsinspectie te werk gaat en wat onderwerp is van de beoordeling. Ook staat hierin vermeld wanneer er sprake is van voldoende kwaliteit van het onderwijs. Overigens is er eveneens sprake van controle van de leerplicht, net als op de financiële situatie van de onderwijsinstelling en het bestuur daarvan.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Onderwijsinspecteur

Wat is het salaris en tarief van een Onderwijsinspecteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Onderwijsinspecteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Onderwijsinspecteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Onderwijsinspecteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl