Stadsdeelinspecteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Stadsdeelinspecteur?

Een stadsdeelinspecteur is een toezichtouder, die verantwoordelijk is voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met toezicht en veiligheid. Denk hierbij aan het houden van toezicht op sloop- en (ver)bouwactiviteiten en aan het controleren van werkzaamheden op wettelijke richtlijnen met betrekking tot afgegeven vergunningen. Andere werkzaamheden kunnen zijn het uitvoeren van controles met betrekking tot illegale bewoning, of het uitvoeren van controles met betrekking tot brandpreventie. Ook is een stadsdeelinspecteur meestal verantwoordelijk voor het toezicht op evenementen. Als stadsdeelinspecteur heb je veel met burgers te maken, die wellicht vragen of klachten hebben. In het kort kunnen we stellen dat een stadsdeelinspecteur verantwoordelijk is voor toezicht en veiligheid binnen een stadsdeel. De functie stadsdeelinspecteur is een functie op Hbo-niveau, maar komt ook voor op Mbo-niveau. Denk bijvoorbeeld aan het controleren van het aantal bewoners in studentenwoningen en aan andere simpele controlewerkzaamheden. Het beroep stadsdeelinspecteur kan dus op verschillende niveaus voorkomen, afhankelijk van de werkzaamheden. In de meeste gevallen zal een stadsdeelinspecteur werkzaam zijn binnen de afdeling Vergunningen en Toezicht van een gemeente. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een stadsdeelinspecteur het beste omschrijven als het bewaken van de omgevingskwaliteit binnen een stadsdeel. Over het algemeen is het zo dat een stadsdeelinspecteur over een bouwkundige en/of juridische achtergrond beschikt, afhankelijk van de specifieke werkzaamheden. Vanzelfsprekend is een stadsdeelinspecteur alleen werkzaam voor de grotere gemeentes, die te maken hebben met verschillende stadsgebieden. De functie stadsdeelinspecteur kan vergeleken worden met het beroep bouwinspecteur, met het belangrijke verschil dat een stadsdeelinspecteur niet alleen verantwoordelijk is voor het uitvoeren van bouwkundige controles.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Stadsdeelinspecteur

Wat is het salaris en tarief van een Stadsdeelinspecteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Stadsdeelinspecteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Stadsdeelinspecteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Stadsdeelinspecteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl