Straatveger

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Straatveger?

Een straatveger is een gemeentelijke medewerker van de reinigingsdienst, die verantwoordelijk is voor het schoonhouden van de straten, steegjes en andere openbare ruimtes, die bevuild zijn met straatvuil en/of zwerfafval. Een straatveger is vaak werkzaam in teamverband, zoals met andere straatvegers, bladblazers en veegmachine chauffeurs om openbare ruimtes effectief te kunnen schoonmaken. Een modernere benaming voor straatveger is ook wel straatreiniger. Een meer algemene benaming voor reinigingsmedewerkers kan ook zijn facilitair medewerker. De inhoudelijke werkzaamheden van een straatveger zijn niet heel moeilijk, maar zijn wel aan te merken als belangrijke werkzaamheden. Vooral in grote steden is het belangrijk dat er voldoende straatvegers actief zijn, omdat het anders snel een rotzooitje kan worden. Het is niet zo dat straatvegers alleen actief zijn na grote evenementen. De meeste straatvegers zijn het hele jaar door werkzaam op verschillende locaties om het straatvuil op te ruimen. Ondanks dat straatvuil sneller opgeruimd kan worden met moderne veegmachines zijn straatvegers nog steeds in het straatbeeld te vinden, omdat veegmachines alleen op de weg rijden en niet in moeilijke hoeken kunnen komen. Straatvuil is meestal te vinden in de moeilijke hoeken en kan alleen verwijderd worden door straatvegers, die het vuil oprapen of naar de veegmachine vegen. Het is denkbaar dat een straatveger ook verantwoordelijk is voor andere werkzaamheden dan alleen het straatvegen. Denk bijvoorbeeld aan het onderhouden van plantsoenen of aan het legen van openbare prullenbakken. Dit kan wel per straatveger en gemeente verschillen. Het beroep straatveger komt eigenlijk alleen voor binnen de grote steden, waarbinnen het extra belangrijk is om alle openbare voorzieningen schoon te houden. Denk bijvoorbeeld aan steden die te maken hebben met veel toeristen, en aan binnensteden waar veel mensen komen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Straatveger

Wat is het salaris en tarief van een Straatveger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Straatveger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Straatveger

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Straatveger bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl