Marinier

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Marinier?

Een marinier is een militair die zich gespecialiseerd heeft in speciale militaire operaties op of rondom de zee. Een marinier behoort binnen de marine toe tot het Korps Mariniers, wat een speciale eenheid is binnen de marine. Mariniers die onderdeel uitmaken van het Korps Mariniers zijn gespecialiseerd in militaire operaties vanaf het water op het land, of andersom. Een belangrijk kenmerk van mariniers binnen het Korps Mariniers is dat ze snel inzetbaar zijn over de hele wereld, als lichte infanterie-eenheid. Net zoals de commando's van het Korps Commandotroepen van de Landmacht zijn mariniers van het Korps Mariniers speciaal opgeleid in het uitvoeren van moeilijke missies, die meestal niet zonder gevaar zijn. De taken als marinier kunnen verschillen per missie, echter komen de werkzaamheden in het kort neer op het beschermen van grondgebied, het inwinnen van informatie, het opereren binnen vijandelijk gebied, het bevrijden van krijgsgevangen of gevangen en het uitvoeren van vredesmissies. Een marinier is dus een militair binnen de Marine, die gespecialiseerd is in amfibische operaties. Andere benamingen voor mariniers zijn soms ook wel zeesoldaat of scheepssoldaat, maar deze benamingen worden niet veel gebruikt. Het beroep marinier is een bijzonder beroep te noemen, omdat lang niet alle militairen zomaar marinier kunnen worden. De selectieprocedure en de training tot marinier zijn bijzonder zwaar te noemen. Als marinier is het erg belangrijk dat je beschikt over een goede gezondheid en dat je erg fit bent. Daarnaast moet een marinier over de juiste instelling beschikken om te kunnen werken als marinier. Het is niet zo dat mariniers alleen actief zijn op zee. Een marinier kan ook ingezet worden voor operaties in rivierdelta's, woestijnomgevingen en bergomgevingen, al dan niet in arctische omstandigheden. Het is ook niet zo dat mariniers alleen verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van oorlogsmissies. Denk juist ook aan terrorismebestrijding en aan humanitaire missies.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Marinier

Wat is het salaris en tarief van een Marinier? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Marinier in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Marinier

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Marinier bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl