Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Buitengewoon opsporingsambtenaar?

Een buitengewoon opsporingsambtenaar is in Nederland iemand die bevoegd is om specifieke overtredingen of strafbare feiten te beboeten. Dit kan bijvoorbeeld zijn het bekeuren voor het niet betalen van parkeergeld of het te vroeg aan de weg zetten van afval. Er zijn binnen Nederland verschillende soorten opsporingsbeambten, zoals milieuambtenaren, viscontroleurs, boswachters en conducteurs. Als buitengewoon opsporingsambtenaar werk je over het algemeen voor de grote steden, maar tegenwoordig kan de functie ook voorkomen binnen kleinere gemeentes. Welke bevoegdheden een buitengewoon opsporingsambtenaar precies heeft is afhankelijk van het opleidingsniveau en de functie. Zo kan een buitengewoon opsporingsambtenaar bijvoorbeeld ook een marktmeester zijn, die alleen werkzaam is tijdens marktdagen. Een andere benaming voor een buitengewoon opsporingsambtenaar is ook wel BOA. Steeds meer steden in Nederland maken gebruik van dit soort speciaal opgeleiden mensen om toezicht te houden op de straten. Vroeger waren veel van deze taken voor de politie. Doordat de politie vaak druk is met andere zaken is het tegenwoordig meer een taak van de handhavers geworden om dit soort overtredingen op te sporen. De handhavers staan wel in contact met de politie om hulp in te roepen wanneer iets uit de hand loopt.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Buitengewoon opsporingsambtenaar

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Buitengewoon opsporingsambtenaar

Welke opleiding is nodig om Buitengewoon opsporingsambtenaar te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Buitengewoon opsporingsambtenaar? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Buitengewoon opsporingsambtenaar

Wat is het salaris en tarief van een Buitengewoon opsporingsambtenaar? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Buitengewoon opsporingsambtenaar in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl