Team Mijnzzp

Wat doet een Buitengewoon opsporingsambtenaar?

Een buitengewoon opsporingsambtenaar is een functionaris die bevoegd is om specifieke overtredingen en/of strafbare feiten op te sporen en te beboeten. Dit kan bijvoorbeeld zijn het bekeuren van mensen voor het niet betalen van parkeergeld, of het bekeuren van mensen die het afval te vroeg aan de weg zetten. Er zijn binnen Nederland verschillende opsporingsbeambten, zoals milieuambtenaren, viscontroleurs, boswachters, conducteurs en sociaal rechercheurs. Welke bevoegdheden een buitengewoon opsporingsambtenaar heeft, is afhankelijk van het opleidingsniveau en de specifieke functie. Een buitengewoon opsporingsambtenaar kan bijvoorbeeld een marktmeester zijn, die alleen werkzaam is tijdens marktdagen. Steeds meer steden en gemeentes maken gebruik van buitengewoon opsporingsambtenaren om toezicht te houden op de algemene veiligheid en orde op straat. In het verleden waren de diverse taken van buitengewoon opsporingsambtenaren voorbehouden aan de politie. Doordat de politie druk is met andere zaken zijn het tegenwoordig de buitengewoon opsporingsambtenaren die taken overgenomen hebben van de politie. De buitengewoon opsporingsambtenaren werken wel nauw samen met de politie en kunnen de hulp inroepen van de politie als dat nodig is. Het beroep buitengewoon opsporingsambtenaar komt tegenwoordig op verschillende manieren voor binnen verschillende instanties. In veel gevallen zijn buitengewoon opsporingsambtenaren meer gespecialiseerd in bepaalde taken dan politieagenten, omdat buitengewoon opsporingsambtenaren beschikken over een specifieke opleiding binnen hun werkterrein. Denk bijvoorbeeld aan verkeerscontroleurs, parkeercontroleurs, milieuopsporingsambtenaren, sociaal rechercheurs en aan buitengewoon opsporingsambtenaren, die werkzaam zijn binnen een meldkamer. Een afkorting voor buitengewoon opsporingsambtenaar is BOA.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Buitengewoon opsporingsambtenaar

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Buitengewoon opsporingsambtenaar

Welke opleiding is nodig om Buitengewoon opsporingsambtenaar te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Buitengewoon opsporingsambtenaar? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Buitengewoon opsporingsambtenaar

Wat is het salaris en tarief van een Buitengewoon opsporingsambtenaar? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Buitengewoon opsporingsambtenaar in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Buitengewoon opsporingsambtenaar

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Buitengewoon opsporingsambtenaar bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl