Opleiding tot Buitengewoon opsporingsambtenaar

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingBeveiliger (Mbo 2)
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingSociaal Cultureel Werker (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding handhaver toezicht & veiligheid

Wie een carrière als buitengewoon opsporingsambtenaar wil kan tegenwoordig kiezen voor de Mbo-opleiding handhaver toezicht & veiligheid. Tijdens de Mbo-opleiding handhaver toezicht & veiligheid is er onder meer aandacht voor het BOA-certificaat, wat tegenwoordig verplicht is als BOA. Gedurende deze opleiding zal je ongeveer zestig procent van de tijd op school doorbrengen en de rest van de tijd stage lopen. Het stage lopen kan bij verschillende instanties uitgevoerd worden, zoals bij de politie en handhavingsafdelingen van diverse organisaties. De meeste scholen bieden tegenwoordig naast de handhaver toezicht & veiligheid (HTV) opleiding ook de mogelijkheid om de HTV-P opleiding te volgen. De toevoeging P staat voor politie, en is uitermate geschikt voor mensen die later bij de politie willen gaan werken. De HTV-P opleiding is dus geschikt voor mensen die vanuit de functie BOA vroeg of laat door willen groeien tot de politie. Tijdens de Mbo-opleiding handhaver toezicht & veiligheid leer je onder andere het voorbereiden en uitvoeren van surveillancediensten, het optreden bij incidenten en calamiteiten, het verlenen van eerste hulp (EHBO), wet- en regelgeving en het aanhouden van verdachten. Daarnaast is er natuurlijk aandacht voor sport, zoals krachttrainingen en zelfverdediging.

Opleidingsduur en niveau handhaver toezicht & veiligheid

De Mbo-opleiding handhaver toezicht & veiligheid zal over het algemeen drie jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen handhaver toezicht & veiligheid

Na het afronden van de Mbo-opleiding handhaver toezicht & veiligheid op niveau drie zijn er voldoende vervolgopleidingen mogelijk, zoals de politieopleiding op niveau vier of een andere gerichte Mbo-opleiding. Naast Mbo-opleidingen is het denkbaar dat een buitengewoon opsporingsambtenaar extra cursussen zal volgen, die ook als vervolgopleiding gezien kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de functie preventiemedewerker, bedrijfshulpverlener of de functie leermeester, zodat je nieuwe leerlingen mag begeleiden.

Vooropleiding handhaver toezicht & veiligheid

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding handhaver toezicht & veiligheid op niveau drie. In de meeste gevallen zal er ook een intakegesprek gehouden worden om te bekijken of dat iemand wel geschikt is voor de functie BOA. Daarnaast zal iemand natuurlijk een verklaring omtrent gedrag moeten kunnen overleggen (VOG).

Mijnzzp.nl