Eurocommissaris

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Eurocommissaris?

Een Eurocommissaris is lid van de Europese Commissie en heeft als belangrijkste taak het behartigen van het algemeen belang van de Europese Unie. Ieder lidstaat binnen de Europese Unie mag een Eurocommissaris aanleveren voor de Europese Commissie, waardoor de Europese Commissie momenteel bestaat uit 27 commissieleden. Van deze 27 commissieleden zijn er 26 Eurocommissaris en is er één commissielid, de Voorzitter van de Europese Commissie. Het is de Voorzitter van de Europese Commissie die de verschillende portefeuilles zal verdelen onder de Eurocommissarissen. Als Eurocommissaris maak je dan ook onderdeel uit van de Europese Commissie, wat een uitvoerende macht is binnen de Europese Unie samen met de andere Eurocommissarissen en Voorzitter van de Europese Commissie. De Europese Commissie is verantwoordelijk voor het indienen van wetsvoorstellen, het beheren van de EU-begroting, het handhaven van het EU-recht en het vertegenwoordigen van de Europese Unie op internationaal niveau. De inhoudelijke werkzaamheden van een Eurocommissaris kunnen per Eurocommissaris verschillen, omdat de specifieke werkzaamheden als Eurocommissaris afhankelijk zijn van de toegewezen portefeuille. In algemene zin kunnen we wel stellen dat een Eurocommissaris verantwoordelijk is voor nieuwe beleidsmaatregelen en het houden van toezicht. Vanzelfsprekend zijn de werkzaamheden van een Eurocommissaris belangrijk voor alle burgers binnen Europa. Alle Eurocommissarissen krijgen ondersteuning van een of meerdere directoraten-generaal (DG's), die verantwoordelijk zijn voor ondersteunende werkzaamheden. Dit betreft over het algemeen het maken van nieuw beleid, administratieve werkzaamheden en juridische aangelegenheden. Ook de werkzaamheden van een directoraat-generaal kunnen verschillen per portefeuille. Als Eurocommissaris heb je ook te maken met een of meerdere agentschappen Europese Unie.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Eurocommissaris

Wat is het salaris en tarief van een Eurocommissaris? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Eurocommissaris in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Eurocommissaris

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Eurocommissaris bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl