Team Mijnzzp

Wat doet een Medewerker invordering en heffingen?

Een medewerker invordering en heffingen is een ambtenaar die verantwoordelijk is voor het innen van belastingen en teveel uitbetaalde uitkeringen van lokale overheden. Een medewerker invordering en heffingen is over het algemeen werkzaam voor een gemeente, provincie of andere overheidsorganisatie, die belastingen mag innen, zoals waterschappen. Daarnaast kan het voorkomen dat een medewerker invordering en heffingen verantwoordelijk is voor het afhandelen van bezwaarschriften en kwijtscheldingsverzoeken. De werkzaamheden van een medewerker invordering en heffingen kunnen in het kort omschreven worden als administratieve werkzaamheden, waarbij juridische kennis belangrijk is. Als medewerker invordering en heffingen ben je geen jurist, maar zal je wel kennis moeten hebben van uitvoeringsregels en relevante wet- en regelgeving. Als medewerker invordering en heffingen is het belangrijk om de juiste procedures te volgen, omdat er geen fouten gemaakt mogen worden met betrekking tot het innen van belastingen en heffingen. Als medewerker invordering en heffingen ben je werkzaam op de afdeling heffingen en invorderingen van een regionale overheid, zoals een gemeente. Over het algemeen is een medewerker invordering en heffingen verantwoordelijk voor belastingvordering. Dit houdt in dat je verantwoordelijk bent voor het uitvoeren en bewaken van loon- en huurvorderingen en derdenbeslagen. Daarnaast heeft een medewerker invordering en heffingen te maken met burgers die vragen hebben. Het opmaken van aanslagbiljetten gaat tegenwoordig in veel gevallen geautomatiseerd, echter heeft een medewerker invordering en heffingen wel te maken met alle bijkomende werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het afhandelen van bezwaarschriften, het afhandelen van kwijtscheldingsverzoeken en aan burgers die de belasting niet voldaan hebben. Het secuur kunnen werken is belangrijk als medewerker invordering en heffingen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Medewerker invordering en heffingen

Wat is het salaris en tarief van een Medewerker invordering en heffingen? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Medewerker invordering en heffingen in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Medewerker invordering en heffingen

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Medewerker invordering en heffingen bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl